Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın hakkındaki taciz davası nedeni ile Ak Parti’den istifa ettirilmesinin ardından İYİ Parti’ye geçişi CHP tabanında ve İYİ Parti tabanında tepkilere neden oldu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır’ın Gökhan Demirtaş hakkındaki açıklamaları sonrası Ak Parti Gökçebey Kadın Kolları Başkanı Yasemin Türköz Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü’n Ak Parti’den ve Belediye Başkanlığı görevinden istifa edişini ve son olarak CHP’ye geçtiğini hatırlatarak parti gözetmeksizin tüm kadınları ahlaksızlığa karşı birlik içinde olmaya davet etti.

Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek? Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek?

Ak Parti Gökçebey Kadın Kolları Başkanı Yasemin Türköz’ün açıklaması şu şekilde:
“Geçtiğimiz günlerde CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sayın Merve Kır'ın yaptığı açıklamayı hayretle okudum.

Sayın Kır yaptığı açıklamada Partimizden hakkındaki cinsel taciz iddiaları ile yargıya yansıyan olay sebebi ile Partimiz tarafından ihraç edilmiş ve akabinde Geçtiğimiz günlerde İYİ Partiden Aday gösterilmiştir. Sayın Demirtaş'ın İYİ Parti tarafından aday gösterilmesi Biz Kadınlar için ayrı bir üzüntü olduğu gibi bir taraftan bir kadın olarak Sayın Kır'ın yaptığı açıklama hem bizleri derinden üzmüş, hem hayretler içerisinde bırakmıştır.

Sayın Kır a sormak istiyorum? Böyle bir açıklama yaparken acaba kendi partisi CHP'den Gökçebey ilçemizde Aday gösterilen kişinin neden 2017 yılında yine partimizden ve belediye başkanlığından istifa ettiğini biliyor mu? Biliyor ise aynı durumdaki Demirtaş olayında akıl tutulması yaşarken neden Gökçebey ilçesine sessiz kalıyor. AK Parti Kadın Kolları ilçe başkanı olarak söylemek istediğim Kadın her partide kadındır, taciz her partide tacizdir, ahlaksızlık her partide ahlaksızlıktır. Gelin Birlik olalım Bizler kadınlar olarak Parti gözetmeksizin kadınlara yapılan haksızlıklara hukuksuzluklara ve bizleri cinsel obje olarak görmelerine kimseye İzin vermeyelim makamları mevkileri her yönüyle hak eden, çalışan çabalayan insanları getirelim...”

Editör: U. G.