Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri adaylarının da son şeklini aldığı ve sürpriz isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğu gelen kulis bilgileri arasında.
NTV özel yayınında soruları cevaplayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, en çok merak edilen soruyu yanıtladı. Yavuz, milletvekili aday listelerinin YSK takvimine göre son gün olan 9 Nisan öncesi açıklanabileceğini söyledi. Yavuz, “Bu süreci çok erken başladık. Uzun süredir çalışıyoruz. YSK takvimi açıklamasının ardından gereğini yapmaya başladık ama biz o takvim öncesi çalışmalara başlamıştık. Bu çok önce başlamıştık. Mülakatlarımızı yaptık. Temayül yoklamalarımızı yaptık. Ortaya bir sonuç çıktı ve Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği üst kurula sunduk. Listede çok önemli yol kat ettik. Liste tamam olsa bile son ana kadar bekler miyiz yoksa biter bitmez verir miyiz o konuya ilişkin net bir düşüncem yok. Ama şu kesin. Pazar gelmeden önce bu listeler son şeklini alacaktır. Bu geldiğimiz noktada önemli bir nokta.” dedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri adaylarının da son şeklini aldığı gelen kulis bilgileri arasında. Zonguldak’tan sürpriz isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğu ifade edilirken mevcut milletvekillerinin de sıralamada olma ihtimalinin yüksek olduğu öngörülüyor.

Editör: U. G.