Cilt kuruluğu hiçbir insan tarafından sevilmez. Çünkü cilt kuruluğun beraberinde cilt üzerinde kızarma ve çatlamada da oluşturur. Pek, cilt kuruluğu 6 adımda nasıl gider?

6 Adımda Cilt Kuruluğunu Önleyen yöntemler Listesi

1. Su tüketimini arttırmak

2. Makyaj temizliğini atlamamak

3. Cildi kirden arındırmak ve dinlenmiş su ile yüz yıkamak

4. Cildi cilt tipine uygun ürün ile nemlendirmek

5. Duş süresini aza indirmek

6. Doğru ürün kullanmak

Birinci Adımda Su Tüketimini Arttırarak Cilt Kuruluğunu Önlemek

Su içmediğimiz zaman sadece biz susuzluk hissetmeyiz. Cildimiz de bizim hissettiğimiz gibi bir susuzluk hisseder. Cilt hissettiği susuzluk yüzünden kurumaya başlar. Kuruluk ilerleyen zamanda yüz de kırışıklık ellerde ise çatlamalara sebep olur. Bu yüzden cildinizin kuru kalmaması için mutlaka su tüketimine dikkat etmeniz gereklidir. Günde en az iki buçuk litre su tüketilmelidir.

İkinci Adımda Makyaj Temizliğini Atlamayarak Cilt Kuruluğunu Önlemek

Birçok kadının en çok yaptığı hata makyajını temizlememektir. Makyaj ürünleri cildin nefes almasına engel olur. Bu da ilerleyen zamanda cilt kuruluğuna neden olur. Bu yüzden çok hafif bir makyaj yaptığınız zaman bile cildinizi kesinlikle temizleyin.

Üçüncü Adımda Cildi Kirden Arındırarak ve Dinlenmiş Su İle Cilt Yıkayarak Cilt Kuruluğunun Önlemek

Cildimiz gün içinde makyaj yapılmasa ya da dışarı çıkılmasa bile kirlenir. Kirli bazı ciltlerde yağ yaparken bazı kişilerde ise ciddi bir cilt kuruluğuna sebep olur. Bu yüzden cildin kirden arındırılması gereklidir. Fakat bu gün içinde sık sık yapılmamalı çünkü suyun içinde bulunan kireç cildi kurutur.

Kirecin cildi kurutmaması içinse yüzünüz için kullanacağınız suyu kaynatıp dinlendirip kullanın.

Dördüncü Adımda Cildi Cilt Tipine Uygun Bir Nemlendirici İle Cilt Kuruluğunu Önlemek

Cildimiz gün içinde mutlaka nemlendirilmek ister. Çoğu kişinin yaptığı bir hata ise cildi nemlendirmemektir. Cilt yağlı bir cilt olsa bile neme ihtiyaç duyar. Bu nemlendirme işlemini yaparken mutlaka cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem ile cildinizi nemlendirmeniz gereklidir.

Beşinci Adımda Duş Süresini Azaltarak Cilt Kuruluğunun Önlemek

Cilt suyun içinde bulunan kireç yüzünden ciddi anlamda kurumaya başlar. Özellikle sık sık duş almak ve duş sürelerinin aşırı uzun olması cildin her noktasının kurumasına sebep olur. Bu yüzden cilt kuruluğunun önüne geçmek için duş sürelerinizi aza indirin.

Altınca Adımda Doğru Ürün Kullanarak

Cildinize kullandığınız ürünler cilt tipinize uydun değil ise bir süre sonra cilt kuruma gösterebilir. Bu yüzden cildinize kullandığınız her ürünün doğru ürün olduğundan emin olarak kullanın.

Editör: Yaşar Atilla