Selülitin kesin bir nedeni yoktur çünkü kişiden kişiye farklı şekilde kendini gösterir. Kilo ve yaştan bağımsız olarak portakal kabuğu, farklı kadın türlerini ve aynı zamanda erkekleri de etkileyebilir.

Selülit ve kusurlarını etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için, en uygun selülit önleyici tedaviyi belirlemek üzere alanında uzman doktora girmenizi tavsiye ederiz.

Gerekirse selüliti doğrulayıp aşamalandırmak için "sahte selülit" nedenlerini hariç tutarak sorunu çözecek bir dermatoloğa veya plastik cerraha gitmenizi öneririz.

Uzmanlar selülitin nüfusun neredeyse yarısını etkilediğini söylemektedir. En çok kadın nüfusunu etkileyen bir sorundur, aslında bu sorunu yaşayanların %95'i kadındır.

Medyanın bizi modellerin, aktrislerin ve oyuncuları her zaman mükemmel tenli görüntülerine alıştırmış olmasına rağmen, bu inanılmaz derecede yaygın bir kusurdur.

Çoğunlukla uyluk ve kalçalarda (popo) tipik portakal kabuğu etkisi ile kendini gösterir, ancak karın ve kollarda da oluşabilir. Tüm bunlardan kurtulmak alanında kaliteli doktordan hizmet almak ile mümkündür!
 

Selülitin Nedenleri Nelerdir?

Selülitin en yaygın nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:
 

●        Genetik faktörler ( yağ kütlesinin oranı ve vücuttaki yerleşim alanları kalıtsaldır)

●        Hormonal değişiklikler (selülit hamilelik, menopoz vb. sırasında gelişebilir veya kötüleşebilir)

●        Aşırı kilo ve obezite (çoğunlukla aşırı zengin beslenme ve uzun süreli hareketsiz yaşam tarzından kaynaklanır)

●        Kan dolaşımı bozuklukları 

●        Su tutma 

●        Stres

Selülit  neredeyse yalnızca kadınları etkiler; bu kadınların vücudu erkeklere göre iki kat daha fazla yağ hücresi içerir ve genetik olarak daha fazla yağ depolamak üzere tasarlanmıştır

Selülit Tedaviyle Geçer mi?

"Selülit tedavisi için hangi doktora gitmeliyim? " Hakkında yanıt arıyorsanız selülitin tedaviyle geçip geçmediğini bilmeniz gerekir. Doktorlar genellikle selülit görünümüne ve kişinin semptomlarına göre teşhis eder.

Lazer ışınları ve vakumlama ile uygulanan ameliyatsız bir uygulama ile selülit tedavisi uygulanır. Lazer, kızılötesi ışık, vakum ve masaj tedavileri aynı cihazla birlikte uygulanarak deri altı yağlar azaltılır, cilt pürüzsüzleşir ve sıkılaşır.

Lazer yöntemi ile yılda bir veya iki kez kısa veya ağrısız seansları yapıldığında kişi ömür boyu selülit sorunu yaşamaz. Tabiki bunun için de alanında deneyimli doktordan tedavi alınması gerekir.

Prof. Dr. Mehmet Çakmak hayatını kaybetti! Prof. Dr. Mehmet Çakmak hayatını kaybetti!

Selülit Tedavisi Sonrası Nasıl İlerler?

"Selülit tedavisi için hangi doktora gitmeliyim?" Hususunda gerekli yanıtı vermeye çalıştık. Peki selülit tedavisi aldıktan sonra sizi nasıl bir yol bekliyor?

Selülit tedavisi cerrahi bir operasyon olmadığı için seanslar sonrasında kişi günlük hayatına rahatlıkla devam edebilir. Hastalar tedavi süresince doktorlarının önerdiği dermatolojik ürünleri kullanmalıdır.

Selülit tedavisinin etkilerinden uzun süre faydalanmak için yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekir. Kahve, kola vb. besinler azaltılmalıdır. Alkol tüketimi en aza indirilmeli, sigaradan kaçınılmalıdır.

Editör: Yaşar Atilla