Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Murat Kanlı, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Günaydın, KGD Başkanı Mustafa Emen, ZCG Başkanı Derya Akbıyık, STK başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Türk Kızılay'ı Zonguldak Şubesi Başkanı Murat Kanlı, "Hep birlikte Kızılay'ın kan ihtiyacını, halkımızın kan ihtiyacını nasıl daha da ileri bir seviyeye taşırız. Kan stoklarımızı nasıl arttırırız, fikirlerinize başvurmak amaçlı sizi buraya davet ettik. Katıldığınız için teşekkür ediyoruz."dedi

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Günaydın: "Bugünkü amacımız şehrimizdeki kan bağışıyla ilgili süreçle ilgili stoklarımız azalıyor. Sizlerle bir fikir alışverişi çözüm noktasında sizlerden destek talebi için bulunuyoruz. Öncelikle ben şehrimizdeki daha doğrusu Türk kızları olarak kan faaliyetleriyle ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Kan bağışları kış ayları ve ramazanda genelde düşüyor. Günlerin kısalması, havaların soğuk olması, Ramazan'da zaten biz gündüz kan merkezimiz açık oluyor. Rutin olarak bütün faaliyetlerimizi iftar sonrası akşam yapıyoruz kan bağışı sağlamak için. Fakat  tam bu hasta sayıları düşse de hastanelerdeki ihtiyaç sayısı düşmüyor. Bizim her zaman dediğimiz gibi kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Yani sonuçta maalesef bu bir hayatın gerçeği. 7-24 kimlerin ne zaman nerede? İhtiyaç olacağı belli değil. Bu hepimizin bildiği gibi planlı  kan ihtiyaçları olduğu gibi adil ihtiyaçlar da olabilir. Şu anda maalesef sistem biraz daha hasta yakınları üzerine yürüyor. 

Sonuçta sizler burada halkımızın teveccüh gösterdiği seçilmiş kişilersiniz. Bu konuda farkındalık oluşturmak için sizlerden destek talep ediyoruz. Biz her zaman tüm kurumlarla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla  her daim işbirliğinde bulunmak istiyoruz.

Rakamsal olarak baktığımız zaman bizim Zonguldak olarak günde  65 kahramana ihtiyacımız var. Yani biz 600 bin nüfuslu şehrimizde günde altmış 65 ortalama kan bağışı sağladığı zaman bu bahsettiğimiz sıkıntıların hepsi ortadan kalkacak. O yüzden biz daha önce sizlerle organizasyonlar yapmıştık. Tekrar organizasyonlar yaparak sizlerle beraber gerçekleştirmek istiyoruz.

Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın! Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın!

Aralıksız olarak bizim kan bağışı faaliyetlerimiz sürüyor ama maalesef bağış konusunda bir azalma olduğu için ister istemez ameliyatlar ertelenme durumuna geliyor. O yüzden tekrar altını kadın olarak çizmek istiyoruz. Sizden destek talep ediyoruz."dedi

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise:"Anons duyuyorsak sosyal medyada bir basın kuruluşunda haber görüyorsak şu ünite kana ihtiyaç var, hepimizin var. Çocuk biz bunu halledemiyorsak Zonguldak'ta günde 80-90 ünite kan bulabilmeliuiyiz.

Biz Kendi kendimize yetmeliyiz.

bunu daha çok kişiye anlatmak zorundayız.

Her şey vatandaşımızın hasta yatağında şifa bulması için. Kızılay'ı Sağlık Bakanlığı, bir gönüllüler 65 yaşına kadar sağlık verdiği sürece kan verebiliriz. Ben 34 kez kan verdim.

6 Şubat'ta ki depremden sonra yaşanan talihsizlikler şahısların yapmış olduğu açıklamalarla vatandaşımızın Kızılay'a karşı bir duruşu var. Bunu kırmak  Zorundayız arkadaşlar. Kızılay şahıslardan büyüktür.

Hepinizden ricam şu, bir ünite kandan ne olur demeyin.  Kanı Üç farklı komponent ayırıyoruz. Belki senin vereceğin bir ünite kan üç farklı kişinin hayatını kurtaracak.

Biz insanlarımızın  boş vaktinden 20 dakika istiyoruz.  Sizden rica ediyorum. Hocalarımız da katılsın. Okul müdürlerimize katılsın"

Editör: Şeyma Kaya