Daha önce seçime gireceği açıklanan 26 Siyasi Partinin ardından Türkiye Genelinde yapılanmasını tamamlayan ve resmi olarak seçimlere girmeye hak kazanan Adalet Birlik Partisi, 2. Olağan Büyük Kongresini 24 Aralık günü, Ankara’da gerçekleştirdi.

Tek listenin yarıştığı AB Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Genel Başkan Zonguldaklı İrfan Uzun, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Kongrede genel başkanlık seçiminin yanı sıra partinin yetkili organları Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeliği seçimi de yapıldı.

Kuruldukları tarihten itibaren seçim çalışmalarının da fiilen başladığını belirten AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, Cumhurbaşkanı adayı olduğunu da açıkladı.

TÜRKİYE İTTİFAKI AÇIKLANDI

“Adalet ve Birliğe İhtiyaç Var” temasının işlendiği kongrede, yeni bir ittifakın da duyurusu yapıldı. 

Genel başkan yardımcılarının konuşmalarını tamamlamasının ardından konuşan, AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, kongreye katılan tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti ve Türkiye İttifakı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bir hükümet, ancak adalete dayanabilir. Bağımsızlık, gelecek, özgürlük, her şey adaletle vardır.” Diyen AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “Hepimiz bu kutlu yolculuğu bir amaç için yaptık. Buraya ülkemizin nasıl değişeceğine inandığınız için geldiniz. Savaş karşısında barış olacağına inanıyoruz. Umutsuzluk karşısında umudun olabileceğine inanıyoruz.  Milletimizi dışlayan, çok uzun süre bölen bir siyaset karşısında tek vücut olabileceğinize daha mükemmel ve akil bir Türkiye inşa edeceğinize inanıyorum. Partimizin ismi Adalet ve Birlik. Çünkü; Adalet bu ülkede hepimize lazım. Eşitlik değil, adalet lazım. Ülkemizde birliğe ihtiyaç var. Bunların en güzel toplanacağı yer Adalet Birlik Partisi’dir.  Adalet ve birlik içinde ülkemize, milletimize hizmet için partimizi kurduk.” Diye konuştu.

“Adalet Birlik Partisi Cumhur İttifakında mı yoksa Millet İttifakında mı?” Sorusunun sürekli olarak sorulduğunu ifade eden AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “Adalet Birlik Partisi hiçbir ittifakta değil. Biz Türkiye ittifakını kurduk. Şu an nereden baksanız mecliste olmayan 45’e yakın partinin genel başkanlarıyla görüşmeler sağladık. 10 partinin genel başkanıyla da hemfikir olduk. Biz Türkiye ittifakıyız. Çünkü artık bu ülkede denenmişleri denemeye gerek yok.” Sözlerine yer verdi.

Türkiye İttifakı altında toplanan partilerin yetkili isimleri de, kongrede söz alarak, Türk milletinin beklenti ve taleplerini karşılamak adına ittifak yaptıklarını belirttiler.

Ülke meselelerine farklı bakan, kendi görüşlerine göre farklı çözüm yolları öneren siyasi partilerin bir araya geldiğini kaydeden Türkiye İttifakı çatısında toplanan parti temsilcileri, “temsilde adaletin sağlanması ve milletimizin her bir üyesinin iradesinin hiçbir etki ve yönlendirme altında kalmadan Yüce Meclisimizde temsil edilmesi için ittifak yaptık” dedi.

Editör: U. G.