Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, ‘’Basın bizi eleştirsin, titretsin ve kendimize getirsin’’ dedi.
Konsey Başkanı Kutoğlu, beraberinde bazı yönetim kurulu üyeleriyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık’ı, makamında ziyaret etti.
Başkan Akbıyık, ziyaretten memnuniyet duyduğunu, konseyin kentin vizyonuna katkılarına yönelik çalışmalarında her zaman yanlarında yer alacaklarını söyledi.
Kutoğlu da Başkan Akbıyık’a teşekkür ederek, şöyle konuştu:
‘’Basınla iyi diyalog içinde olmak istiyoruz ve bizi eleştirmesi gereken yerde de eleştirsin. Yine söylüyorum basın bizi eleştirsin, titretsin ve kendimize getirsin.
Biz de seçim sonrası her ne kadar yürütme kurulu resmi göreve başlamasa da bizim de birisini seçmemiz lazım. Genel sekreterlerden birisini değerlendireceğiz, daha sonra resmi çalışmalarımız başlayacak. Zonguldak beklemez,
çalışmalara geçmemiz lazım, seçimde medyamız tarafsız davrandı, bu nedenle bütün Zonguldak medyasına teşekkür ediyorum.
Biz bütün basını yürütme kurulu olarak görüyoruz. Bu yüzden basından kimseyi yürütme kuruluna koymadık, en önemli çalışanımız basın olacak.
Ben uzun yıllardır sivil toplum kuruşlarında hep görev aldım, basınla aram hep iyi oldu, burada da çalışmalarımızda sizden destek bekliyorum.’’

-İMAR SORUNU
Başkan Kutoğlu, şöyle devam etti:
‘’Zonguldak‘ta birlik ve beraberliği sağlamak, tekrar kent konseyini çatı örgütü olarak ayağa kaldırmak adına ben ortaya çıktım.
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan’ı ziyaret ettik, birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk.
Eskiden yaşanan sıkıntılar yaşanmasın diye çalışmalarımızı sizlerin huzuruna sunacağız.
Hazırladığımız yeni önergede en fazla iki dönem görev yapılabilecek.
Geçmişte yaşadığımız sıkıntılar yaşanmasın diye kentin trafiği üzerine konuştuk.
Zonguldak‘ta imar sorununu konuştuk, imar sorunu belediyemize zarar veriyor, bu suistimale açık bir konu.
Vatandaşlar mağdur olmasın diye düzeltme yapacağız ve önlemlerimizi alacağız. Şu ana kadar belediyemiz açısından büyük bir zarar var. Bizim bünyemizde mimar arkadaşlarımız var ve bu konuyla ilgili başkana yardım edebileceğimizi teklif ettim.
O da buna sıcak baktı, trafikle ilgili çözüm önerilerimiz var, Başkan Alan ile yarın toplantıda görüşeceğiz.
Şehir içinde tren taşımacılığını konuştuk, üzülmez-Zonguldak-Kozlu üzerinden vagon konularak alternatif bir konu öne sürdük.
İşler başlamadan önce birlikte çalışalım istiyoruz, Zonguldak‘ta yaşanabilir bir kent olsun.’’

Editör: TE Bilişim