Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV 2020 yılı ödüllerini açıkladı. ZOKEV 2020 Bilim Ödülü Doç. Dr. Ümit Kartoğlu’na, Kültür Ödülü Şehir Kültür ve Sanat Dergisi’ne, Eğitim Ödülü ise Öğretmen Işıl Uzun’a verildi.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), her yıl Zonguldaklı olan ya da yaptığı çalışmalarla kentin kültürel, sosyal gelişimine katkı sunmuş insanlara ödüller veriyor. Üç dalda verilen ve bu yıl dördüncüsü açıklanan ödüllerin bu yılki sahipleri açıklandı. Buna göre ZOKEV 2020 Bilim Ödülü, Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü görevlisi olarak dünyanın dört bir yanında toplum sağlığı hizmeti veren Doç. Dr. Ümit Kartoğlu’na verildi. Kültür Ödülü, Zonguldak’ın ilçesi Devrek’te, kentin simge şairi Rüştü Onur’un bir vasiyeti olarak 17 yıldır çıkan Şehir Kültür Edebiyat Dergisi’ne verilirken Eğitim Ödülü ise özel gereksinimli çocuklara, mesai mevhumu gözetmeden oyunlar oynayıp, şarkılarla desteklediği masallar anlatarak sosyal gelişimlerini sağlamaya çalışan Öğretmen Işıl Uzun’a gitti.

FOX TV’DEKİ CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ

Öte yandan Doç. Dr. Ümit Kartoğlu, ZOKEV 2020 Bilim Ödülü’nü kazandığını Fox Tv’deki canlı yayında öğrendi. İsmail Küçükkaya’nın “Çalar Saat” programına yaşadığı Cenevre’den konuk olarak aşı ilgili görüşlerini açıklayan Doç. Dr. Kartoğlu, burada kendisine bildirilen ödülü, Covid 19’la mücadele ederken hayatını kaybeden tüm sağlık emekçilerine adadı. Son derece duygulandığı gözlenen Kartoğlu, kendisini ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim