Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu KDV indirimi sonrası denetimlerin artmasıyla birlikte basın açıklaması yayımladı.

Fahiş fiyatla ürün satan marketlerin ifşa edilmesini isteyen Topaloğlu, “Son günlerde KDV indirimi sonrası marketlerden fiyatları indirme talebinde bulunmuştur. Fiyat indirmeyen marketler hakkında işlem yapılacağı gündeme getirilmiştir. Buna paralel olarak kamuoyuna yansıyan zabıta denetimleri görülmektedir.

Denetim teknik ve çok yönlü bir konu olup, konunun uzmanı ekipler tarafından ortak yapılmalıdır. Onlarca kalem ürünlerin giriş çıkış fiyatları, Önceki perakende fiyatları incelenmeli önün üzerinden değerlendirme yapılmalıdır. Bu ancak farklı kurumların ortak ekip kurup çalışmasıyla mümkündür. Aslında bu tamamen biz Tüketicilerin tepkilerini azaltmaya yönelik bir tutumdur.

KDV indirimi göstermelik bazı ürünlerde fiyat indirimi yapılmıştır. Denetimlerin titizlikle ortak ekipler tarafından ( Ticaret il müdürlüğü, Tarım il müdürlüğü, Halk sağlığı ve Zabıta ekipleri) ortaklaşa yapılmalıdır. Bu konuda fahiş fiyatla ürün satan marketler kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim