Zonguldaklı ünlü yönetmen ve Z HABER yazarı Kıvanç Baruönü Zonguldak Belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın “Siz dua edin de biz orayı restore ettik de halka kaliteli bir şekilde sunduk da siz de plaja gitmeyi öğrendiniz” ifadelerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden kibir konusunu ele alan Baruönü Selim Alan’a yanıt vererek “Kendisi benim küçüğüm, o yüzden bilmiyor herhalde ben o bahsettiği plajda, o daha doğmadan yüzüyordum. Hadi beni geçtim ben daha doğmadan, babam o plajda yüzüyordu” dedi. Baruönü ayrıca 1950-80’li yıllarda basılan kartpostalları da örnek göstererek “O plajlar hep vardı” ifadelerini kullandı.

Kıvanç Baruönü’nün paylaşımı şu şekilde:

“KENDİ YALANLARINA İNANIYOR”

Bulaşıcı bir hastalık; KİBİR! İslam Ansiklopedisi “kibir” için bakın ne diyor, “büyüklük” anlamına gelen kibir, tevazuun karşıtı olarak kişinin kendini üstün görmesi ve bu duyguyla başkalarını aşağılayıcı davranışlarda bulunmasını ifade eder. Bulaşıcı bir hastalıktır çünkü iktidarı eline geçirenlerde bu “kibir” illeti, dalga dalga büyükten küçüğe yayılır. Kimi çıkar, siz bizden önce çamaşır makinası mı gördünüz, evlerde buzdolabı bile yoktu der. Bir başkası çıkar bizden önce kadının adı bile yoktu, ülkede kadınlar bizimle anılır oldu der. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, kibir belli ki kişinin gerçeklik algısını kaybetmesine sebep oluyor.Kendi yalanına inanıyor ve çevresinde bunu göremeyenleri aşağılamaya başlıyor.

“BAŞKAN BİLMİYOR HERHALDE”

Şimdi uzaklarda olsam da bugünüyle dünüyle Zonguldak’a yakınlığım ve geleceğine dair hayallerim var. Bugün bir haber dikkatimi çekti. Herhalde bir yanlış anlamadır diye düşündüm. Çünkü aksini bir Zonguldaklıya yakıştıramam. Çok sevgili belediye başkanı demiş ki, bize dua edin sayemizde plaj gördünüz! Zonguldaklı hemşehrilerim bilecektir Kapuz Plajı belediye işletmesinde yeniden açıldı. Çok sevgili belediye başkanı alkış istemiş, onlar sayesinde Zonguldaklı insan yerine konmuş plaj görmüş. Kendisi benim küçüğüm, o yüzden bilmiyor herhalde ben o bahsettiği plajda, o daha doğmadan yüzüyordum. Hadi beni geçtim ben daha doğmadan, babam o plajda yüzüyordu. Nerden mi biliyorum, arşiv yalan söylemez!

“BELEDİYENİN BAHŞETTİĞİ PLAJLAR ESKİDEN DE VARDI”

Kişinin işine geldiği gibi değiştireceği bir şey değildir. Bakın size iki dakika içinde internete “Zonguldak Plaj” yazdığımda çıkan fotoğraflar… 1950’lerde Zonguldak plajlarında -ki burada dikkatinizi çekmek isterim çoğul eki kullandım. Yani o tarihte bile tek bir plaj yok Zonguldak’ta- o dönem de bile kadın erkek, özgür bir biçimde, rahatça denize girebiliyormuş. Fotoğraflar arasında 1980’lerin kartpostallarını göreceksiniz. Hani uzaklara gittiğinizde sevdiklerinize oraları anlatmak için o şehrin en güzel yerlerinin, anıtlarının meydanlarının fotoğraflarının olduğu kartpostallar… ilginçtir o dönem Zonguldak kartpostallarında hep belediyenin bize bahşettiği plajlar var. Zonguldak dediğimizde aklımıza mavi ile yeşilin kucaklaştığı plajlar geliyormuş o vakitler.

Editör: TE Bilişim