Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör Merkez Bankası’nın faiz artırımına gitmesinin ardından tepkilerini dile getirerek Berat Albayrak’ın faiz lobisine direndiğini ancak muhalefetin onu damat algısı ile yediğini ifade etti.

Ülkenin kalkınmasının rant ve faiz ile olmayacağını ifade eden Güngör, “Bu ülkenin tek çıkış yolu yatırım, istihdam, üretim ve ihracata dayalı reel ekonomik, adil düzen modelidir.” Dedi.

Güngör açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası yine faiz artırımına gitti. Yazık, çok yazık.  Faiz, döviz, borsa şeytan üçgeninde millet sıkıntı içine sürüklenip, kaynakları emme basma tulumbayla rantiyecilerin havuzuna akıtılırken, kamu çalışanlarına, emekli ve asgari ücretliye sürekli sabır tavsiye edilmesi, sıkı para politikasından bahsedilmesi artık inandırıcı olmamaktadır.

Maalesef gözümüzün içine bakarak, faiz lobisi muhalefeti ve medyayı da kullanarak bu ülkede damat algısı üzerinden bir bakanı yedi. Çünkü, eski maliye bakanı Sn Berat Albayrak faiz lobisine direndi.

Muhalefet ve malum çevreler onu damat algısıyla yediler. Sn bakan gitti ve faizler yüzde 10 dan, yüzde 19 çıktı.

Peki kim kazandı, kim kaybetti? Nerede o muhalefet? Neden sesleri çıkmıyor? Neden bu aziz milleti faiz lobisi ne soyduramazsınız diye bağırmıyorlar?

Neden çıkıp bunun yanlışlığını millete anlatmıyorlar? Neden alternatif ekonomik modellerini sunmuyorlar?

Demek ki hepsi, faiz lobilerine ve rantiyecilere teslim olmuşlar.

Ey aziz milletim, uyanın ve oyunu görün. Bu ülkenin tek çıkış yolu yatırım, istihdam, üretim ve ihracata dayalı reel ekonomik, adil düzen modelidir.

Faiz, borsa, döviz üçgenindeki ekonomik düzenin kazananı bir avuç rantiyeci olurken, kaybedeni ise aziz milletimiz ve ülkemizdir.        

Unutulmasın ki, faiz bir sömürü, haksız kazanç ve zülüm aracıdır. Bu yolda rahmet ve bereket yoktur.

Ülkeyi yöneten iktidar ve karar vericiler, biran önce bu yanlış yoldan dönmek zorundadır. Bizlerde yapılan yanlışları eleştirip, düzeltilmesi için uyarırken, yapılan iyi ve güzel işleri de takdir ve teşvik etmenin gayreti, erdemi ve de mesuliyeti ile hareket etmenin bilincindeyiz.

Tabi ki faizler düşünce iktidara ver yansın eden, banka kapılarında faiz nöbeti tutan, adeta faizler yükselsin diye de dua eden, şuursuz müslümanlara ne demeli.

Lütfen hepimiz, herkes yeniden Kuran’a ve oradaki faizle ilgili ayetlere bir kez daha hikmetle bakalım.”

Kalın Sağlıcakla.

Editör: TE Bilişim