Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen ve kamuoyunda esnek çalışma, işçi sendikaları tarafından ise; “çalışma yaşamının esnekleşmesi, kuralsızlaştırılması ve güvencesizleştirilmesi” olarak adlandırılan düzenlemeye Zonguldak maden işçisinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Emeğin Başkenti Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda yağmur altında düzenlenen TÜRK-İŞ’in basın açıklamasını Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu yapmıştı.

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticilerinin katıldığı açıklamaya, diğer işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarına bağlı şubelerin başkan ve temsilcileri de destek vermişti.

Tasarının gündeme gelmesi ile birlikte emeğin bekçileri, emekçinin temsilcileri, ülkemizin ve Zonguldak’ın yüzakı madenciler paylaştıkları mesajlarla düzenlemeye karşı çıktı.
Kozlu’dan, Üzülmez’den, Karadon’dan, Gelik’ten, Kandilli’den, Amasra’dan yer altından yükselen sesler sosyal medyaya yansıdı. 

Editör: TE Bilişim