Hamsi yasağına getirilen kısıtlamaya karşın Zonguldak sahillerinde boyutundan küçük balıkların avlanması devam ediyor. Bunun da ötesinde büyük gırgır tekneleri herkesin gözü önünde denizin dibini tarıyor. Zonguldak’ın amatör balıkçılarına nefes aldırmayan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri bu işe neden ve nasıl seyirci kalıyor?

ÖZTÜRK’TEN TEPKİ
Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk de yaşanan manzara karşısında endişesini dile getirerek;

“Büyük gırgır tekneleri denizin neredeyse dibini kazıyor. Yasaya göre bu tekneler ancak 24 metre derinliği olan yere ağ atabiliyor. Kıyıdan 50 -100 metre uzaklıkta derinlik ne kadardır bilemem ama yetkililerin bir gözü kör, bir kulağı sağır tavrı sürdükçe hamside olduğu gibi Karadeniz'in tüm balıklarının neslini tüketecek bu aç gözler” dedi.

MEMURLAR YOK OLUYOR
Yalçın Ünal isimli vatandaş ise; “Kozlu sahili 8-13 metredir. Motorların ağ attığı yerde. SAHİL GÜVENLIK MOTORLARI nedense bunlar ağ atınca yok oluyorlar. Kozlu balıkçı barınağında bu işle ilgili veteriner var. Balıklar tırlara yüklenip yem fabrikasına giderken bu kontrol memurları da yok oluyor nedense” diye yazdı

Editör: TE Bilişim