Kilimli Anadolu Lisesi bünyesinde 2020 yılında çalışmalara başlanan  “Eşsiz bir Dünya - Sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluğumuz”  isimli projede covid-19  salgını nedeniyle yapılması gereken ziyaretler yapılamamıştı. 2021 Aralık ayında gerçekleştirilmesi gereken Almanya Aachen  ziyareti  20- 27  Mart  tarihleri arasında gerçekleştirilebildi.

Sürdürülebilir bir dünya için çevre temizliği, iklim değişikliği, suyun dikkatli  tüketimi ve  kalitesi konularında öğrencilere farkındalık oluşturmak,  ve bu konularla  ilgili kamuoyunun duyarlılığını arttırmak için çalışmalar başladı. Avrupa Birliği Erasmus Plus Projesi için Almanya,  Polonya,  Romanya ve Yunanistan ülkelerinden ortak okullar ile proje başvurusu yapıldı.

Almanya'nın Aachen şehrine 20- 27 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen  hareketlilikte tüm ortak okullar öğretmenleri ve öğrencileri ile hazır bulundu. Öğrencilerin birbirlerini tanıma etkinlikleri ile başlayan çalışmalar iklim değişikliği, suyun kalitesi, suyun doğru tüketimi ve nesli tükenmekte olan canlılar konulu sunumların ve çalışmaların sergilenmesi ile devam etti. Gezi tarihinin Paskalya kutlama tarihine yakın olması sebebiyle  tüm ortaklar Paskalya’yı tanıtıcı bilgiler verirken Kilimli Anadolu Lisesi Türk Kültür ve Dünyasında yer alan tıpkı Avrupa kültürünün bahar bayramı olan Paskalya gibi öneme sahip olan Nevruz’ u tanıttı.

Bu seyahat esnasında Almanya’ nın Monschau şehrine doğa gezisi, yine Almanya’ nın Köln şehrine ve Hollanda’ nın Maastricht şehrine kültür gezileri düzenlenirken, Belçika’ nın ve Avrupa Birliği’ nin başkenti Brüksel’ de bulunan Avrupa Parlamentosu ziyaret edildi.

Avrupa Parlamentosu ziyareti esnasında AB Parlamentosu Milletvekili Sabine Verheyen ile Avrupa Birliği, Ab’ nin geleceği, Avrupa ve bölgemizde son durum, Türkiye’ nin AB üyeliği, Erasmus Projeleri ve İklim değişikliği konularını içeren uzun bir sohbet gerçekleştirildi.

Türkiye dönüşü çalışmaların hızla devam ettiği projede Proje korodinatörü Hüseyin Kahveci “2022 Eylül ayı içerisinde tüm ortak okullarımızı burada ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. ayrıca 2022 kasım ayı içerisinde Yunanistan’ın Katerin şehrinde düzenlenecek olan hareketliliğin planlamasına başlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kilimli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Bayrak konu ile ilgili görüşlerinde “ Projenin başvuru aşamasında emeği geçen ancak görev değişikliği nedeniyle okulumuzdan ayrılan Selen Öge olmak üzere  tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Almanya’ nın Aachen şehrine düzenlenen hareketlilik öncesinde, sırasında ve sonrasında emeği geçen öğrencilerimiz Beyza Fındık, İlayda Bekar, Aylin Oruç, Furkan Kırımsal, Furkan Ocak ve Hasan Oruç’a, öğretmenlerimiz Pelin Yılmaz, Özgür Arıcı ve proje koordinatörü Hüseyin Kahveci’ ye, okul müdür yardımcısı Eda Ateş Gebedek’ e teşekkür ediyorum.

Okul olarak bizde bir gelenek halini alan AB projelerine katılım konusunda hazırlıklarımız ve çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Öncelikli tercih edilen okul olma düsturu ile yolumuza Tubitak, Erasmus, e-Twinning proje çalışmalarının yanı sıra drama, müzik, Youtube yayıncılığı, sosyal medyayı aktif olarak kullanma konularında çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen görev arkadaşlarıma, öğrencilerime ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim