Devrek Sebahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi organizasyonu ile Zonguldak genelinde bu yıl 4. düzenlenecek 8.sınıflar arası matematik yarışması “Zonguldak Çözüyor” 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 10:30'da Devrek Sebahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde yapılacak.

Devrek Sebahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi öncülüğünde Zonguldak genelinde bu yıl 4. kez düzenlenecek olan 8.sınıflar arası matematik yarışması “Zonguldak Çözüyor" da öğrenciler bireysel ve okul olarak yarışacaklar.

Öğrencilere etkinliklere dayalı matematik öğreniminin ve bireysel başarının önemini vurgulamak amaçıyla “Zonguldak Çözüyor” yarışmasının bu yıl 4. kez yapılacağını belirten Devrek Sebahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi müdürü Sezgin İnam; 

Z HABER gündeme getirmişti! 100. anjiyoyu böyle kutladılar! Z HABER gündeme getirmişti! 100. anjiyoyu böyle kutladılar!

"2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olarak ilan edilen Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi, misyonu gereği fen ve matematik alanlarında öğrencilerine başarılı bir akademik eğitim vermenin yanı sıra; sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de önem vermekte; çalışmalarını yalnızca okul bazlı değil çevre ve bölge haklını da kapsayacak, faydalanmalarını sağlayacak şekilde, planlamaktadır.

Buradan hareketle 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz “Zonguldak Çözüyor” Matematik Yarışmasının amacı; etkinliklere dayalı matematik öğreniminin ve bireysel başarının önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmek, ilimizin akademik başarısının artmasına katkıda bulunmaktır.

Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi olarak başlattığımız ve İlimizin eğitimdeki marka değeri haline gelmiş olan “Zonguldak Okuyor” projesinden sonra bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan “Zonguldak Çözüyor” projesi de ilimize değer katmaktadır." dedi.

Editör: U. G.