Bu önemli karşılaşma öncesinde Zonguldak MFA 23 puanla 2. sırada yer alırken, Semt77 Yolavaspor ise 22 puanla 3.sırada yer alıyor.  
Her iki takım adına hayati önem taşıyan bu önemli maçta, Kömür'ün kızları kendi saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanarak güçlü rakibini yenerek play-off adına ligin bitimine son 3 maç kala  avantajı yakalamak istiyor. 
Semt77 Yolavaspor ile oynanacak olan kritik müsabaka öncesinde MFA Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Murat Uzun'da kendi resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 
Uzun, "1.lig hedeflemiş iki güçlü takım! 
Bu maçı kaybedenin kalan maçlara bakıldığında play-off’lar için şansı kalmayacak. Kolay olmayacak belki ama biz kazanacağız. Bu önemli maçta Zonguldak'ın da tamamen tribünleri doldurmasını takımına destek olmasını bekliyoruz. "ifadelerine yer verdi.

"KOLAY OLMAYACAK AMA BİZ KAZANAĞIZ"
MFA Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Murat Uzun'un yaptığı açıklama şu şekilde:"TARİHİ BİR GÜN - 15 OCAK !!!Başkanımız, yönetim, hocamız, sporcularımız, MFA ailesi, gençlik spor camiamız, taraftarımız, sevenlerimiz hedefe kitlenmiş durumdayız. Başkanımız Fatih Furtun , Hocamız Cem Yalçın ve sporcularımız üzerine düşeni fazlası ile yapıyor. Zonguldak’ta önemli bir sportif başarı hikayesini yazıyorlar. 
Takımımız Türkiye’de Zonguldak’ı temsilen,  “Kömürün kızları, filenin elmasları” diye nam salıyorlar.
Gençlerimizi salona spora yaklaştırıyorlar.
Yediden yetmişe müthiş heyecanları, sessizce köşesinde bekleyen her kesimden şehrim insanına yaşatıyorlar. 
Boş salonları dolduruyor, gönüllere giriyorlar.
Örnek oluyor, yol açıyorlar.
Öyle bir yere geldik ki, bu hikayenin, bir sezonun kaderi , bir maçın sonucuna bağlandı !
1.lig yolculuğunun akıbeti 15 Ocak Pazar saat 15:00 te Site Kapalı Spor Salonunda, MFA Zonguldak-Yalova Semt77 nefes kesecek maçta belli olacak.
Aynı galibiyet sayısına sahip, doğrudan 1.lig hedeflemiş iki güçlü takım! Bu maçı kaybedenin,  kalan maçlara bakıldığında play-off’lar için şansı kalmayacak. 1. Lig hayalleri yıkılacak. Çünkü telafisi olmayacak!
Kolay olmayacak belki ama biz kazanacağız!
İnanıyorum ki Zonguldak’ta üzerine düşeni yapacak! O salon coşkulu taraftar ile dolacak. Yürek dayanmaz, her yönü ile tarihi bu maçta, gerçek kazanan ise Zonguldak olacak!"