2023-24 Eğitim Öğretim yılına görkemli bir açılışla merhaba diyen TED Zonguldak Koleji’nde öğrenciler okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra okul kadrosunun veli ve konuklara tanıtılmasıyla devam eden açılışta, Okul Müdürü Mehtap Parlar ve Kurucu Temsilcisi Burçin Bahadır birer konuşma yaptı.

Bahadır, okula bu yıl 182 yeni kayıt aldıklarını ve öğrenci sayılarının 700’e ulaştığına dikkat çekerek; bu başarıda okulun verdiği nitelikli eğitimin payına vurgu yaparak öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra şiirlerin okunması ve konuşmalarla devam eden açılış töreni, hep bir ağızdan söylenen 10.Yıl Marşı’yla coşkulu şekilde sona erdi.

Zonguldak TED koleji kurucu temsilcisi Burçin Bahadır konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli veliler  ve sevgili TEDli öğrenci kardeşlerim, TED Zonguldak koleji ailesi adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Yeni bir dönemin başlangıcında heyecanlanmamak mümkün değil. Uzun bir tatilin ardından okulumuz öğrencilerine kavuştu. Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak pırılpırıl gençlerle TED çatısı altında her buluşmamız çok özel

Saygıdeğer konuklar;

TED Zonguldak koleji 65 yıllık birikimi ile Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarındandır.2400 mezunumuz Türkiye’nin her köşesinde okulumuzu gururla ve başarıyla temsil ediyor ve köklü bir aileye mensup olduğunu en yaşlısından en gencine kadar herkesin fark etmesini sağlıyor.  Bu nedenledir ki “TEDli olmak ayrıcalıktır” sözü  boş bir söylemden ibaret değildir. Bizler Türk Eğitim Derneği çatısı altında eğitimdeki en büyük sivil toplum örgütünün bir üyesiyiz. Bu nedenle farklıyız.

Değerli veliler;

Okulumuz sadece öğretim kurumu değil bir eğitim kurumudur. Burada çocuklarımız sadece akademik anlamda değil; sportif ve kültürel alanlarda da desteklenir, sosyal beceriler kazanması hedeflenir, araştıran, sorgulayan, fikirlerini savunan ve doğru bildiğinden şaşmayacak kadar kararlı gerçek anlamda bir birey olarak hayata hazırlanır. Sizler okulunuzun yanında oldukça her şey çok daha güzel olacaktır. Tüm değerli velilere, en değerli varlıklarını bizlere emanet ettikleri ve onların hayatında yer edinmemizi sağladıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Bu yıl heyecanımız da sorumluluğumuz da daha çok. Çünkü bugün karşınızda tam 181 yeni TEDli var. Evet yanlış duymadınız 181 yeni TEDli. 700’e yaklaşan öğrenci sayımız okulumuzun başarısını tescillediği kadar sizlerin sorumluluğunu da artırıyor. Her yıl olduğu gibi bu eğitim döneminde de özverili çalışmalarınızla çocuklarımızın hayatına değer katacağınıza inancım tam.

Değerli öğrenci kardeşlerim;

Ailelerinizin büyük özverileriyle seçkin bir grupta öğrenim göreceksiniz. Okulunuzdaki tüm imkanları değerlendirin. Araştırın, sorgulayın… yetinmeyin.. İsteyin. Öğrenirken keyif alın, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı asla kaybetmeyin, her zaman daha iyiyi daha güzeli hedefleyin. Bu okulun tek amacı sizlersiniz. Ailelerinizin, okulun, öğretmenlerin tek bir hedefi var o da sizlerin başarısı ve mutluluğu. Sizler başaracaksınız ki ülkemiz daha aydınlık yarınlara uyanacak. Tüm hayatınız boyunca Ölümsüz Gazi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği  medeniyet yolundan ayrılmayın. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz.

Hepimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı diliyor, saygılar sunuyorum."

Tasarruf dönemi başladı! Sendikalar ne düşünüyor? Tasarruf dönemi başladı! Sendikalar ne düşünüyor?

Editör: Kağan İslamoğlu