banner3

banner17

Magnolia Tarifi

Magnolia nasıl yapılır , Magnolia Tatlısı Yapılışı, Magnolia tatlısı tarifi ,Son derece kolay bir tatlı olan bu Amerikan tatlısı adını Amerika da bulunan Newyork şehrindeki MAGNOLİA isimli bir fırından alıyor.

Yemek Tarifleri 18.10.2020, 00:08 18.10.2020, 12:18
1303
Magnolia Tarifi

MANGOLİA PUDİNG

Son derece kolay bir tatlı olan bu Amerikan tatlısı adını Amerika da bulunan Newyork şehrindeki MANGOLİA isimli bir fırından alıyor. Bu fırında üretilip satılan tatlı fırının ismini almıştır. Bu kısa bilginin ardından  Magnolia nasıl yapılır bir bakalım. İşte malzemeler.

  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • Yarım bardaktan biraz fazla toz şeker (bardağı 4/3 dolu olacak)
  • 2 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • 1 yumurta
  • 100 ml toz krema
  • 1 paket yulaflı bisküvi

Magnolia Tatlısı Yapılışı

Magnolia tatlısı tarifi  için öncelikle derin bir tencereye sütü döküyoruz. Ardından toz şeker, un ve yumurtayı ilave ederek kısa bir süre çırpıyoruz ve malzemeleri birbirine iyice yediriyoruz. Ve orta derecedeki ateşte ocağımıza alarak sürekli karıştırıyoruz (aksi halde topaklaşır). Daha sonra kalınlaşıp kıvama gelince ocaktan alıp bir kenarda biraz soğumasını bekliyoruz. Bu arada vanilya ve krema ilk pişirme esnasında katılmıyor. Bunun sebebi öncelikle yumurta süt ve un karışımının pişmesi için zaman tanımak ve çok hızlı bir şekilde katılaşmasını engellemektir. Bu hatırlatmamızın ardından kaldığımız yerden devam ediyoruz. Biraz soğuyan karışımın içerisine vanilya ve toz kremayı ilave edip bir mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Bu işlemin ardından kremamızı beklemeye alarak yulaflı bisküvileri rondo yardımıyla öğütüyoruz. Hemen ardından servis yapacağınız kâselere veya servis yapmak istediğiniz tatlı bardaklarına dilimlediğiniz muzları adeta duvar örüyormuş gibi iç kısmına diziyoruz. Buradaki espri diğer malzemeler doldurulduğunda dışarıdan bakıldığında muzlar görünecek şekilde dizilmesidir ve amaç görselliktir. Bu işlemin ardından bir miktar ılık halde bekleyen krema karışımından ilave edip üzerine çekilmiş bisküviyi ilave ediyoruz. Dilerseniz tekrar iç kısmına ince muz dilimleri koyup üzerine yine krema karışımını ilave edebilirsiniz. Bu şekilde tüm kâselerimizi doldurduktan sonra. Her zaman olduğu gibi soğuması için buzdolabına alıyoruz ve birkaç saat bekliyoruz. Bu beklemenin ardından iyice katılaşan Magnolia tatlısı artık servis edilmeye hazır. Bu arada tarifimizde sadece muz kullandık fakat siz dilerseniz mevsime göre çilek veya kivi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar (0)