The New Horizon Zonguldak Toplantısıyla İstanbul’daki 70 girişimciye Zonguldak hakkında bilgi verildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak'ta yatırım yapmayı planlayan teknoloji girişimcileriyle  The New Horizon Zonguldak Toplantısında bir araya geldi. 


Zonguldak'ta yatırım yapmayı planlayan teknoloji girişimcileriyle İstanbul Ataşehir Belediyesi Inovata Girişimcilik ve Kuluçka Merkezinde gerçekleşen toplantıya Rektör Özölçer’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ZBEÜ öğretim üyeleri ve girişimciler katıldı. Toplantı kapsamında İstanbul’daki 70 girişimciye Zonguldak ili, ZBEÜ ve Zonguldak Teknoparkı hakkında bilgi verildi.



Toplantının açılış konuşmasında Rektör Özölçer, Anadolu teknoparklarının büyüyüp gelişmesi üzerine çalışmalar yürütülmesi gerektiğine vurgu yaparak Zonguldak Teknoparkın büyüyüp gelişen ekosisteminde ZBEÜ’nün sağladığı katkılara değindi. Bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliğinin kayda değer olduğunu vurgulayan Rektör Özölçer, ZBEÜ projeleri ve patentleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Toplantıda ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak’ta gerçekleşen ve gerçekleştirilmesi planlanan projelere; Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Zonguldak Teknopark ekosistemine ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Ayrıca Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu Filyos Bölgesine ilişkin bilgi verdi.

Organizasyonu düzenleyen ve Zonguldak’ın tanıtımı için çalışmalar yürüten Rasim Cin söz aldı. Her bir katılımcı hakkında bilgi veren Rasim Cin Zonguldak’ın özellikle teknoloji ve lojistik gelişimi için çok uygun bir yer olduğunu vurguladı.

Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek? Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek?

Katılımcılar, Türkiye genelinde ilk defa bir il için yatırım olanaklarına ilişkin bir toplantıya katıldıklarını ve bunu çok faydalı bulduklarını belirtti. Zonguldak için özellikle sağlık ve yeşil dönüşüm alanlarında yapılabilecek çalışmalara ilişkin katılımcılar fikir beyan etti.

Editör: U. G.