Merdivenler kenti Zonguldak’ın her yokuşunun ayrı bir hikayesi var var olmasına ancak o hikayeler ne bir turizm zenginliği olarak anlatılabildi ne de küçük dokunuşlarla sosyalleştirilebildi. Yıllarca konuşuldu ama ne bir el atan bulunabildi ne de el atmak isteyenlere destek olundu. Ne garip ki Zonguldak yıllarını ‘ah-vah’ ederek yaşadı. 
Şimdilerde bir adam çıktı fırçası ile o sokaklara dokunarak kentin kalbine iniyor. Acısını, özlemini yeniden tanımlıyor.
Geçtiğimiz yıllarda rengarenk yapılmaya başlanan merdivenlerde geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün piyano modellemesi beğeni kazanmıştı.
Son çalışma ise bunların hepsinin üstünde, duyguları şiirlerle motifleyen bir haykırış belki de.
Karikatürist ve resim sanatçısı Mete Arif Tokmak, Tevfik Fikret Sokak üzerindeki merdiven kenarındaki duvarlara Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser’i resmediyor. Kıvanç Baruönü’nün çok büyük emekleri olan Kelebeğin Rüyası filminde de tanıyıp sevdiğimiz şairlerin ilkbahar ve sonbahar gibi geçen yaşamlarına atıf yapıyor.
 Serap Erke ile birlikte merdivenli sokağı harika görünüme kavuşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Mete Arif Tokmak, "Öğrencim Serap Erke ile birlikte çalışmayı oluşturduk. Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser panolarından oluşan duvar resimleri şairlerin ilkbahar ve sonbahar gibi geçen yaşamlarına atıf yapıyor. Çizimlerin orijinal olmasına dikkat edildi” dedi.
Z HABER olarak Mete Arif Tokmak ve arkadaşlarını yürekten kutluyoruz. Bu örneklemelerin diğer pek çok sokak için yapılması şehre ayrı bir zenginlik katacaktır.
Ama üzülerek görüyoruz ki bu ve benzer çabalar her zaman yalnız.
Teşekkürler Mete Arif Tokmak

Editör: TE Bilişim