Geçtiğimiz Şubat ayında Bartın’da yaşayan bir şahıs İl Emniyet Müdürlüğüne giderek Asayiş Şube Müdürlüğüne dolandırıldığı konusunda müracaata bulundu.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında mağduru dolandıran şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Mağdurun ifadesi, banka hesap hareketlerinin analizi, kamera kayıtlarının incelenmesi ve kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde elde edilen bilgilere göre dolandırıcıların internet siteleri ve sosyal medya üzerinden düşük değerli ürün veya eşyaları ilana koydukları anlaşıldı.

Mağdurların kendileri ile iletişime geçmesini sağlayan dolandırıcılar, mağdurları ikna etmek için gerçek internet sitesi veya sosyal medya mecralarında bulunan ürün satıcıları ile irtibat kurarken bunların videolarını satıcıdan temin ettikten sonra bu videolara kendi seslerini montajlayarak mağdurlara gönderdikleri tespit edildi.

Bu yöntem ile mağdurları ikna eden dolandırıcılar siparişi verilen ürün veya eşyaları ise göndermeyerek dolandırıcılık eylemini gerçekleştirdi. Dolandırıcılık şüphelilerinden 4’ünün İzmir ilinde ve 1’inin de Bursa ilinde  bulunduğunun tespitinin ardından 5 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Türk balıkçılar Ukrayna'da avlandı! Türk balıkçılar Ukrayna'da avlandı!

20 Temmuz günü sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon yapıldı. Emniyet ekiplerince yakalanan 5 şüpheli Bartın’a getirilerek gözaltına alındı. Şüpheli şahısların yakalandığı ikametlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda muhtelif banka kartı, cep telefonları ve dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen nakit paralara el konuldu.

Editör: Melisa Sapaz