AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün sorularını canlı yayında yanıtladı.
Çolakoğlu Filyos Limanı projesi devam ederken bağlantı yollarının eksikliğini ifade ederek ve bu bağlantı yollarının önemini ve ne zaman yapılabileceğini açıkladı. 
Milletvekili Ahmet Çolakoğlu demiryolu havayolu, karayolu ve denizyolu bağlantılarının şu anki durumunu anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Tabi ki hem demiryolu hem havayolu hem kara yolu hem de deniz yolu için çok büyük bir avantaj. Demiryolumuz Ankara bağlantısı anlamında yapılmış ve şuan hazır bekliyor. Bununla beraber İstanbul ve Ankara karayollarında duble yollarımız da bitmiş durumda. Aynı şekilde limanımız da bitti şuanda. Ama en büyük eksikliğimiz limandan Saltukova ayrımına kadar bir karayolu çalışması. Bu konuyu geçmişte de bakanımıza iletmiştik. Kendisi bu konu üzerinde çalışmaların yapıldığını ve 2021 yılı içerisinde de bu çalışmaların başlayacağını ifade etti. Burasının da kısa zaman içinde yapımına başlanacak.
Eğer bu yaptığımız yatırımlar sonucunda Filyos Endüstri bölgesine karayolu ile ve demiryolu ile ulaşımı olmazsa bu proje güdük kalacaktır. Liman atıl konumda bekler ve gelecekte aktif bir şekilde de kullanamayız. Bu yıl içerisinde Saltukova yol ayrımından Filyos Limanı’na kadar olacak karayolu çalışması inşallah başlayacak. Zonguldak Filyos bağlantısı ile biraz maliyetli bir proje. Yaklaşık 1.3 milyar TL civarında bir ihale bedeli var. Tek seferde olmasa bile etap etap yapılmasını bakanlığımızdan talep ettik. Bunun da projesi hazır ödenekler sağlanırsa ihaleye çıkması için gerekli gayreti gösteriyoruz. 
Limanlar ithalat ve ihracat için çok önemli noktalar. Özellikle Ankara’daki sanayicilerimiz için çok büyük bir avantaj olacak. Tek eksikliğimiz Zonguldak’tan Filyos’a kara yolu ile ulaşım sorunu. Karayolu sorununu da en kısa süre içerisinde aşmaya çalışacağız. “

Editör: TE Bilişim