Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi'nde yaşanan acı olayda, bir sokak köpeği vahşice dövülerek burnuna çatal saplanmış halde bulundu.

Zonguldak ve Bartın takımları birbirine girdi! Zonguldak ve Bartın takımları birbirine girdi!

Zonguldak’ta hayvanseverliği ile bilinen patiliseda kullanıcı adlı Seda Mercan ihbar üzertine bölgeye giderek köpeğe sahip çıktı. Mercan insanlık dışı muamele gören sokak hayvanlarının imdadına yetişmeye devam ettiğini ancak bunun için vatandaşlardan destek beklediğini ifade etti.

Mercan’ın sosyal medya paylaşımları şu şekilde:

“Az önce Zonguldak Türkali'den çocuğu aldık. Daha önce sahipliymiş. Sahibi çok dövdüğü için kaçmış. Bu kişilere sığınmış. Hatta burnunun üzerine çatal saplamış. İzi var. Adını da kendi gibi Garip koymuşlar. İnsanlardan aşırı korkuyor. Travmaları var. Zor zapdettik. Mecbur anestezi ile aldık.

Neyse ki iyi insanlarda var. O kadar iyiler ki, bu cana koşturdular, yardım ettiler. Tedavi sonrası bakacaklarını söylediler. Artık emin ellerde. Tetkikleri yapılıyor. Yaraları enfeksiyona dönüşmüş hemen.

Bakın ben köy ve beldelere koşuyorum. Çünkü oralara belediye bakmıyor. Belediye veterinerliği yok. Genel yazıyorum. Herkes ihbar atıyor. Yetişemiyorum artık. Sinir sistemimi sizin gibiler çökertti. Lütfen emek veren, çırpınan, kurumların yapmadığını yapmak için sayfalarda dilenciye dönüştürülen bir insanı yıldırıp bıktırmayın.

Bu canların masrafları bitmeden daha, can almam imkansız. Sen al destek oluruz diyenlerden destek bekliyorum. Hep aynı kişilerden gelen desteklerle çabalıyorum. Onlar da sıkıldılar ilanlarımdan”

Editör: U. G.