30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ta etkinlikler düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Devrek Belediyesi Bandosu 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Gazipaşa Caddesi’nde doyasıya yaşattı.

Marşlar çalarak ilerleyen bando vatandaşların büyük beğenisini aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Başkanı Nazan Papila, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmasında
“30 Ağustos,başka başka tarihlerin önüne zafer diye koyularak önemsizleştirilecek; kıyaslamalarla,itibarsızlaştırma gayretleri ile sıradanlaştırılabilinecek bir tarih değildir.
30 Ağustos,” keşke Yunan kazansaydı” diyebilecek kadar ecdadına,ulusuna karşı gaflet,dalalet ve hiyanete düşmüş biçarelerin yazmaya kalktıkları paçavra düzmecelerle kirletilebilinecek bir gün hiç değildir.
Bu, emperyalizmin pençesine düşürülmüş, parçalanıp yok edilme sürecine sokulmuş büyük Türk Ulusu ve Anadolu toprakları için yedi düvele meydan okuyuş ve bir baş kaldırıştır. 30 Ağustos; bedeli ne olursa olsun bağımsızlık uğruna kahraman ordusunun, ulusunun önünden giden Başkumandan Atatürk’ün zaferidir.
Bu Zafer, Malazgirt fatihi Sultan Alparslan, İstabul Fatihi Sultan Mehmet Han’dan miras cennet toprakları yeniden vatan yapan yüzyılın hatta bin yılın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük Türk Milleti’ne bıraktığı armağandır. Nasıl ki, 19 Mayıs 1919’da “ Ya İstiklal Ya Ölüm “ diye kesin kararla çıkmıştır Samsun’dan yola, Nasıl ki yanındaki dava arkadaşları, kahraman kuvvacıları günler geceler boyu uzun, tozlu Anadolu yollarında “Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar, güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar!” diye marşlarla moral vererek zafere inandırmıştı O; Anadolu’yu karış karış gezip halkına mücadele ruhunu aşılamıştı; Dediler ki, Ordu yok, O “Kurulur” dedi, Para yok dediler O “Bulunur” dedi, Düşman çok dediler “Yenilir” dedi. O, bunların hepsini bir bir gerçekleştirdi. 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadele yolculuğunu,30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırdı. Bu zafer, işgalciler için sonun başlangıcı, büyük Türk Ulusu için esaretin, acının ve çöküş döneminin bitişi oldu.
30 Ağustos, genci yaşlısı bütün vatansever Türk Halkı’nın ebediyete kadar Zafer Bayramı olarak kalacaktır. Bu Zafer, Bağımsızlık yolunda ölümüne mücadele eden kadın, erkek, çocuk bütün Anadolu Halkının, Türk halkının zaferidir. Bu zaferin kahramanı, Başkomutanı da GaZi Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Ebedi Başkomutan! Ölümsüz eşsiz Lider! Mustafa Kemal Atatürk! O’nun ve tüm kahraman silah ve dava arkadaşlarının, bu topraklar için canını vermiş tüm şehitlerimizin gazilerimizin devrimcilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Bize miras bıraktıkları bu Cumhuriyeti,Laik,bağımsız ve Çağdaş yapısından kopartma emelleri olanların karşısında biz varız! diyoruz. Bizvarız,buradayız,her yerdeyiz!
Biz, Milyonlarca Atatürkçü yurtsever
Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi

Editör: TE Bilişim