Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, Hakimiyet Yayın Grubu sahibi Gazeteci Fikri Kapan ile Ereğli gündemini değerlendirdi.

Öksüz ile canlı yayında Ereğli gündemini konuşan Kapan, İlçede Üniversite Kampüsü kurulması girişimlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın, “isteksiz”, AK Parti Milletvekillerinin “ilgisiz”, Cumhurbaşkanı Danışmanı Saadet Oruç’un ise “umursamaz” tavır içinde olduğunu savundu.

Öksüz’ün, “Çufalı Ereğli’de yeni bir üniversite kurulur endişesi mi var” şeklindeki soruyu yanıtlayan Kapan, “ya böyle bir endişe taşıyor, ya da yeni bir kampüs ile uğraşmak istemiyor. Ereğli’de üniversite kurulmasının düşüncesini ‘kötü ev sahibi, kiracısını ev sahibi yapar’ sözünü de hatırlatmak gerekirse; eğer Ereğli bu konuda da istediğini alamazsa, elbette kendi üniversitesini kurma girişimlerine geçebilir, Bu da hakkıdır” dedi.

Yine, ‘kurulacak kampüse yeni öğrencilerin gelmeyeceği endişesi’ne yönelik soru-yorumu soru ile yanıtlayan Kapan, “nasıl ki Zonguldak Merkeze öğrenci geliyorsa -ki gelsin-; nasıl ki Çaycuma Kampüsü’ne öğrenci geliyorsa -ki gelsin, Karadeniz Ereğli’ye neden gelmesin. Kaldı ki, Zonguldak’ın gözbebeği sayılan Ereğli, merkezdeki bürokrat ve yaşayanların bile sosyal yaşamlarını sürdürebilmek için tercih ettikleri bir ilçe” şeklinde yanıtladı.

Ereğli’den seçilmiş milletvekili olmayışına karşı, Öksüz’ün, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ilçeye gelişinde kendisini ‘Karadeniz Ereğli’nin Milletvekili benim’ sözlerini hatırlattığı Kapan, “elbette bu siyasi bir söylemdir ve normaldir de. Ancak, AK Parti Milletvekilleri ilçeye karşı takındıkları tavır ve tutumlarla, böyle bir söylemde bulunan Sayın Cumhurbaşkanı’nı ezmiş oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları arasında zaman zaman yaşanan olumsuzlukların da hatırlatılmasını ilginç yaklaşımla yanıtlayan Gazeteci kapan, şunları kaydetti:

“Hatırlarmısınız; Ereğli-Devrek yolunun yapılamamış olması, İlçeye bağlı Armutlucuma yöresi sakinleri tarafından ‘Bitmeyen Aşk’ yakıştırması ile yorumlanır. Ben, Ereğli Belediyesi ile Erdemir arasındaki zaman durumu da ‘Bitmeyen Aşk’ olarak değerlendiriyorum. Ki, kuruluşundan itibaren Ereğli ile et ve tırnak gibi olan Erdemir, kuruluş sözleşmesinde de yer aldığı gibi, ilçeye önemli katkılarda bulunuyordu. Halen de kendilerine götürülen önemli ve toplum yararına projelere destek verdiklerini biliyoruz. Ancak, Ereğli belediyesine çeşitli vergiler adına yapılan ödemeler, özelleştirme sonrası kesildi, kesilmek istendi. Ben, şirketin belediye olan bu tür katkılarının devam etmesini isterim. Ancak, bunların yine kurulacak diyaloglarla olması gerekir. Kaldı ki, Ereğli belediyesinin ana hatlarındaki su borusunun patlamasında Erdemir’in hemen yardıma geldiğini de unutmamak gerekir.”

İlçedeki siyasi partilerin çalışmalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan, iktidardaki AK Parti İlçe teşkilatında parçalanmalar yaşandığını, bu nedenle İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un henüz istediklerin tam olarak hayata geçiremediğine, Cumhur İttifakında yer alan MHP’nin İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’ün ortalarda gözükmediğine, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un ise zaman zaman tezat düştükleri partilisi Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık ile bu durumu kamuoyuna yansıtmadan iktidara muhalefetini olumlu yönde sürdürdüğüne dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim