Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı, görev süresi dolan Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Şenol Yücel’in yerine bakanlık tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdür Vekili olarak 3 yıl görev yapan Veli Köktürk atanmıştı. Köktürk bugün kurumda gerçekleştirilen devir teslim töreni ile Şenol Yücel’den görevi devraldı.

Şenol Yücel, koltuğu devrettiği Veli Köktürk’e görevinde başarılar diledi.

Amelebirliğ’nin yeni Başkanı olarak atanan Veli Köktürk, yaptığı konuşmada: “Üç yıllık görev süreniz boyunca gözbebeğimiz Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Amelebirliği’ne yapmış olduğunuz katkılardan dolayı tüm ekibimiz ve madencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu Müessese Müdürlüğünde hayatını kaybeden 263 madencimiz ve şu ana kadar madenlerde hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah inşallah bir daha böyle kazalar göstermez. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Amelebirliği bizim gözbebeğimiz ve ülkemiz için çok önemli kurumlar. Amelebirliği misyonu itibariyle Türkiye’nin ilk sosyal yardım kurumu. Bu anlamda inşallah bizler Amelebirliği’ne yakışır bir şekilde kurumumuzu temsil etmeye çalışacağız. Ben 26 yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında 26 yıl hizmet ettikten sonra geçtiğimiz cuma günü emekliye ayrıldım. 26 yılın 21 yılında kurumumum da yöneticilik yaptım. Görev yaptığım süre içerisinde adli ve idari hiçbir sıkıntı yaşamadan görevimizi tamamladık. Bu anlamda gururluyum.” ifadelerine yer verdi.

Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın! Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın!

Amelebirliği eski dönem Başkanı Şenol Yücel ise; “Sayın Başkanım yeni görevinizde başarılar diliyorum. 4 Mart 2021 tarihinde Amelebirliği Başkanı olarak atamam yapıldı. 4 Mart 2024 tarihi itibariyle görevimi tamamlamış bulunuyorum. 22 Temmuz 2023 tarihinde 100. Yılını kutladığımız Amelebirliği Sandığının son 3 yılında da bu görevi kendimde şans olarak görüyorum. Bu görevi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Ekip arkadaşlarımız ile başarılı çalışmalara imza attık. Veli Köktürk Başkanımın da bu görevi başarıyla yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Tuğçe Atalar