Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü desteğiyle Kahverengi Kokarca Paneli Düzce'de düzenledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber; burada yaptığı konuşmada, "Bitki sağlığı insan sağlığının temelini oluşturan en önemli unsurlardan biri olması sebebiyle Türkiye'de 662 zararlı ile mücadele ediyoruz. Bunlardan birisi de  2016 yılında Gürcistan'da fındıkta büyük ekonomik zararlara sebep olan ve 2017 yılında ülkemize buradan giriş yapan Kahverengi Kokarcadır. Şu an Doğu Karadeniz bölgesinde popülasyonu artarak zarara neden olan Kahverengi Kokarca'nın bu bölgede yayılımının kontrol altına alınmasında bu panelin farkındalık oluşturup faydalı olmasını diliyorum" dedi.

İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Halil Kurt ise 2018 yılında İhracatçılar Birlikleri ve firmalar olarak çeşitli adımlar atıldığını, çiftçilere eğitimler sağlanıp zararlı böceğin takibinin yapıldığını ve Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü ile iş birliği yaparak parazitoit salınımı gibi yeni önlemler üzerinde çalışma yaptıklarını belirtti.

Çiftçiye kahverengi kokarca böceği uyarısı - Son Dakika Türkiye Haberleri |  NTV Haber

KABUS GİBİLER!

Zonguldak ve Bartın'da özellikle sıcak havalarda görülen kahverengi kokarcaların çoğalışı vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturuyor.

TTK Amasra davasında ara karar açıklandı! 3 kişi tahliye edildi! TTK Amasra davasında ara karar açıklandı! 3 kişi tahliye edildi!

Evlerde perdeler başta olmak üzere kalorifer petekleri, dolapların görünmeyen yüzleri ve birçok noktada yuvalanan kahverengi kokarcalar için ciddi bir önlem alınmazsa gelecek yaz aylarında çok daha büyük artış yaşanması bekleniyor.

Editör: Melisa Sapaz