İl Özel İdaresinin mülk sahibi olmadığı için tahliye davasını reddedilmesi ve ardından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ikinci kez tahliye davası açılması nedeniyle Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk’ün “Bu kin bu nefret niye?” ifadeleri Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın tepkisini çekti.

Vali Tutulmaz “İlk günden beri sevgi diliyle bakıyorum, lugatımda kin ve nefret yok. Demekki Çağlar Öztürk böyle düşünüyor” dedi

Vali Tutulmaz ayrıca lokalin tahliyesi konusunda mahkeme kararı beklemeden de tahliye etme yetkilerinin olduğunu hatırlatarak konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Geçen hafta Maden Mühendisleri Lokali benim ismimi anarak bir şey söyledi ‘bu kin nefret ne’ diye. Arkadaşlar biliyorsunuz ben ilk günden beri sevgi diliyle bakalım diyorum. Bugüne kadar hiçbiriniz benim ağzımdan kin ve nefret duymamışsınızdır. Kesinlikle kin ve nefret bizim lügatimizde yoktur Bizim mahkeme kararı dışında da, onları oradan çıkarabilecek yetkilerimiz var ama biz bunu yapmıyoruz. Hukukun dışında bir davranışımız olmaz, Değerli başkan ne zaman randevu isterse, onay verip görüşmüşüzdür. Aynen kendisine bu lafları iade ediyorum” dedi.