Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Karadon Mahallesi’nde bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İsyasyonu’nda ödeme şekli ile ilgili Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu kredi kartı ile ödeme yapan araç sürücülerinden usulsüz bir şekilde “kartla ödeme hizmeti” şeklinde artı ücret alındığını iddia etti.

Bu konuda derneğe çok fazla şikayet geldiğini belirten Topaloğlu tüketici haklarına aykırı bir şekilde alınan ücretlerin iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ali Topaloğlu’nun açıklaması şu şekilde:
"Ankara Araç Muayene İstasyonları İşletme ve Ticaret AŞ (TÜVTÜRK), araç muayenesi için kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen tüketicilerde “kartla ödenme hizmeti" bedeli adı altında kredi kartı komisyon ücreti alıp üstüne bir de KDV yansıtıldığına dair derneğimize çokça şikayetler gelmektedir. Şirketin bu uygulaması tüketici haklarına aykırı ve ayıplı bir hizmettir.
İşletme yetkililerine sesleniyoruz, "kartla ödenme hizmeti" bedeli adı altında alınan kredi kartı komisyon alma işleminden vaz geçiniz, hizmet bedeli adı altında alınan komisyonların ve KDV'yi derhal tüketicilere iade ediniz."

Editör: U. G.