ULUSAL

Türk Hava Kurumu'nun hesaplarına bloke konuldu

Abone Ol

SGK, prim borçlarını ödeyemeyen Türk Hava Kurumu ve THK Üniversitesi'nin tüm hesaplarına bloke koydurdu. Karar THK Genel Merkezi çalışanlarının Temmuz ayı maaşları ödendikten birkaç saat sonra uygulandı.

THK Genel Merkezi’nin 26 milyon TL ve THK Üniversitesi’nin 85 milyon TL prim borcu olduğu kaydedildi. Üniversite’nin kurulduğu 2011 yılından bu yana neredeyse hiç prim ödemediği söyleniyor.

THK personeliyse gelecek ay maaşlarını alamamaktan endişe ediyor. Blokenin kaldırılması için THK Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya’nın, SGK Yönetim Kurulu Başkan Cevdet Ceylan’la çözüm için temasta olduğu ancak henüz bir çözüm bulunamadığı öğrenildi.

Konu ile ilgili THK Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün Z HABER’e konuşarak:

“Türk Hava Kurumu’nun son 10 senelik borçları ile ilgili bir bloke bu. Prim borçları vs ödenmediği için kayyum atanmıştı zaten. 2 yıllık kayyum sürecinde de hiçbir sıkıntı ve aksaklık yaşanmadı. 10 senelik borçlar için bloke konulmuş. 81 il diyorlar ama Zonguldak Şubesi’nin hiçbir hesabına bloke gelmedi. Vergi borcumuz da yok. Bir tane çalışanımız var onun da primleri ödeniyor. Tüm mal varlığımız ipotekli o sorunu Ankara’da genel merkezden çözmeye çalışıyorlar” dedi