SBD Festivali'nde kimler sahne alacak? SBD Festivali'nde kimler sahne alacak?

Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Düzce illerinde bulunan tüm belediye, kurum ve vatandaşlara 9 Temmuz Pazar günü için afet uyarısı yapılıyor. Dere kenarlarında olan vatandaşların ise muhtemel taşkınlara karşı dikkatli olmaları, araç veya benzeri eşyalarını dere yataklarının çevresinde bulundurmamaları uyarısı yapılıyor.

DENİZDEN GELEN TÜM GÜN DEVAM EDECEK
Tüm saygın hava tahmin raporlarında yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklara dikkat çekilirken, deniz üzerinden gelecek olan yağışın yaklaşık 100 - 150 kilometre iç kesimlere kadar etkili olacağı ifade ediliyor.

ALMANLAR DA UYARDI
Almanların hava tahmin modeli İCON – EU da yağış kütlelerinin muhtemel etkisi konusunda yayınladığı harita ile sel ve taşkın riskinin yüksek olduğuna dikkat çekti.
Haritalarda Cumartesi gece başlayacak yağışların

DERE YATAKLARININ ÇEVRESİ BOŞALTILMALI
Geçtiğimiz yıllarda Kastamonu ve Sinop’ta etkili olan yağışları andıran meteorolojik uyarılar nedeniyle Zonguldak, Bartın ve Düzce başta olmak üzere Batı Karadeniz’in tüm il ve ilçelerinde belediye ve diğer kurumların hazır olması gerekiyor.
Özellikle dere yatakları çevresindeki vatandaşların daha büyük sorunlar yaşamamaları ve muhtemel bir afet durumunda çalışmaların aksamaması için tedbirli olmaları, riskli bölgelerin ise boşaltılması gerekiyor.