Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yapılacak 2 bin işçi alımının kurasının dijital ortamda yapılması konusunda Zonguldak 1'inci Noteri Mediha Acar açıklamalarda bulundu.

Dökmeci isyan etti! Korkutamazsınız! Dökmeci isyan etti! Korkutamazsınız!

Son yapılan 1000 + 500 işçi alımında olduğu gibi kuranın toplarla değil de dijital ortamda yapılacak olması bazı vatandaşların gözünde ‘şaibeli’ olarak yorumlandı.

Zonguldak 1. Noteri Mediha Acar Z HABER’e özel açıklamalarda bulunarak “Toplarla kura çekmek hem uzun sürüyor hem de insan yorulduğu için şaibeli olarak yorumlanabiliyor. Dijital kurada hile yapmak mümkün değil” dedi.

Av. Mediha Acar, geçtiğimiz Ağustos ayında, Elazığ Karakocan noterliğinden Zonguldak 1. Noterliğe atamasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kurasını da dijital ortama taşımıştı. Mediha Acar TTK kurasın da aynı şekilde dijital ortamda güvenli bir şekilde çekileceğini açıklayarak kura programının güvenli olduğunu belirtti.

Zonguldak 1. Noteri Mediha Acar kura öncesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

LİSTELER MÜHÜRLÜ GELECEK MÜDAHALE OLMAYACAK!

“Ekim ayı içerisinde yapacağımız çekilişin biz elektronik ortamda yapılmasını uygun gördük. Bunun sebebi de toplarla yapılacak çekilişin çok uzun ve meşakkatli olması, fiziki olarak kısa sürede yapılması imkansız denilebilecek bir kura şekli. Dolayısıyla biz de elektronik ve dijital bir çağda yaşıyoruz. Türkiye Noterler Birliği'mizin, Türkiye Noterleri’nin kullanmasına imkan sağladığı ve kendi bilişimcileri tarafından hazırlattığı bir çekiliş ve kura programımız var. Bu programı Türkiye Noterler Birliği’nin bilişimcileri uzaktan bağlanmak sürekli kurdular. Biz de kurmuyoruz. Kendileri kuruyorlar. Dolayısıyla, İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü’ne müracaat yapacak, kuraya katılacak müracaatçıların, katılımcıların listesi bize gerek dijital  ve yazılı olarak da gönderilecek. İmzalı ve mühürlü bir şekilde gelen listeleri üzerinde hiçbir oynama yapmadan programımıza yükleyeceğiz”

KOTROLÜNÜ YAPMAK ÇOK KOLAY!

Tabii noterler Türkiye'de kanunlar yönetmelikler doğrultusunda dürüst, adaletli çalışmanın güvencesidir. Bunun için insanlar noterlere gelirler. Doğru ve düzgün, adaletli, iş yapılsın diye. Dolayısıyla kanunların ve yönetmeliğin bize vermiş olduğu bu yetkiyi kullanarak bize gelen onaylanmış listelerin aktarımı bana ait. Yani bu işin güvencesi benim. Dolayısıyla listelerin eksiksiz, doğru geldiği gibi çekiliş programına aktarılmasından ben sorumluyum. Aktarıldıktan sonra zaten bunun kontrolünü de yapmak çok kolay.

ŞİKAYET DURUMUNDA İNCELEMEYE AÇIK

Biz listeler yüklendikten sonra çekilişe hazır hale getirdiğimiz çekiliş öncesi dataları ayrı bir belleğe yüklüyoruz. Daha sonra çekiliş yapıldıktan sonra da yapılmış o süreci de yüklüyoruz. En ufak bir şüphede tereddütte şikayetle incelenebilecek bir altyapısı var programın. 2007 yılından itibaren de uzun yıllardan beri bu program uygulanıyor. En ufak bir sorunu da şuana kadar görmedik. Olumsuz bir durumunu ya da bunu kullanıp biz de şöyle bir şey yaşadık diyen bir meslektaşımızı da görmedik. Güvenle kullanabileceğimiz bir program. Katılımcı kardeşlerimizin Zonguldak'ta bu çekilişe katılacak kardeşlerimizin kalbi müsterih olsun. Programı kullanacak, listeleri yükleyecek olan kişi de benim. Çok güzel, sakin, hızlı bir şekilde, adaletli kimsenin kalbinde bir şüphe kalmayacak şekilde çekilişimizi yapacağız inşallah.

KURADAN ÖNCE ŞÜPHESİ OLAN GELSİN!

Hatta listeler geldiğinde kuradan önce katılımcı arkadaşlarımız yanımıza gelip benim ismim listede var mı diye bize sorabilirler. Onların gözü önünde kontrolünü yapabiliriz. Bunun da sözünü veriyorum. Programda listeler tamamen karışık ve rast gele bir şekilde isimleri seçecek. Dışarıdan bir müdahale durumu kesinlikle söz konusu olmayacak.”

Editör: U. G.