STS Enerji, karbon salımı ve enerji maliyetlerini azaltma hedefleri kapsamında önemli yatırımları hayata geçiriyor.  Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren STS Enerji, çiftçi, köylü ve tarımla uğraşan herkese güneş enerjisinden sulama imkânı sunarken, evlerde de kullanılan elektrik enerjisinin bedava olmasını sağlıyor.


Günümüzde tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlandı. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında en temizi olarak bilinen güneş, rüzgâr ve hidroenerji santralleri kadar maliyet istemeyen sistemlerle elektrik üretebiliyor. Maliyetinin diğer enerji kaynaklarına göre daha az olması, güneş enerjisini daha çok tercih sebebi yapıyor. 
Konya’da bulunan STS Enerji güneş enerji sistemleri firması, yapmış olduğu işlerle güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek gerek ev sahiplerinin gerek tarım, hayvancılık ve çiftçilikle uğraşanların elektriğini kendilerinin üretmelerini sağlıyor. 

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

DÖNÜŞÜM İÇİN ÇOK NEDEN VAR
Firma sahibi Şükrü Çelik, dönüşümle ilgili olarak; “Kendi elektriğinizi üretmek ve şebekeden çıkmak veya şebekeden mümkün olan en az şekilde yararlanmayı seçen pek çok insan ve bir o kadar çok neden var. Bu durum çoğu zaman, tek bir neden veya düşünceden değil birçok nedenin birleşimi sonrası alınan bir karardır. Öncelikle kendi elektriğinizi üretmek, yerel bir elektrik dağıtım şirketinden satın almaktan kesinlikle daha çevrecidir.” dedi. 

ELEKTRİK FATURASI ÖDEMEYE SON
İfadelerinde çatı üzerinde kurulan güneş enerjisi sistemlerinin genellikle bireysel ev tipi sistemler, binalarda kullanılmakla beraber farklı alanlarda da kullanıldığını belirten Çelik, ürünleri depolama amacı ile üretimi yapılmış bölgelerde, tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı üretim tesislerinde, organize sanayi olarak adlandırılan gelişim bölgelerinde, ticaretin yapıldığı sahalarda, hastane, okul, otel gibi birçok yerde kullanılabileceğini söyledi.
Çelik; “Bir bağ evi, karavan, tekne ya da küçük kulübeniz için küçük bir inverter ve birkaç panel ve aküler ile kurabilirsiniz. Örneğin birkaç ışık, bir buzdolabı ve bir TV çalıştırmak için bunlar yeterli olacaktır. Elektriğinizi, elektrik faturası ödeme derdi olmadan, keyfinizi bozmadan, sürekli bir jeneratör gürültüsü olmadan bedava kullanmak ortamınızı sizin için çok daha keyifli hale getirecektir.” dedi.

Editör: U. G.