Gürcistan’ın başkenti olan Tiflis ilinde gerçekleşecek olan Kick Boks K-1 şampiyonası 6 Haziran tarihinde start alacak. 

6 Türk sporcu arasında ise son dönemlerde elde ettiği başarılarla yıldızı parlayan ve gelecekte büyük bir yıldız olarak gösterilen ve bir çok şampiyonluğu bulanan Zonguldaklı Kick Boks sporcusu Fırathan Subaşı yer alacak. 

81 kiloda mücadele edecek olan Subaşı çalışmalarına Filyos’ta sıkı tempo ile devam ediyor.
 WJF X tarafından düzenlenen ve “Dünya Şampiyonlar Gecesi” olarak adlandırılan şampiyonaya maddi-manevi zor şartlar altında hazırlanan Fırathan Subaşı “Gürcistan’da alacağı başarılı sonuçlarla Türk’ün gücünü göstereceği” diyerek rakiplerine meydan okudu. Müsabakalar 6 Haziran tarihinde Gürcistan kanalında da canlı olarak yayınlanacak.

Gürcintan’da Zonguldak ve Türkiye’yi temsil edecek olan Fırathan Subaşı duygularını şu şekilde dile getirdi: “Gürcistan’da Türkiye’yi ve Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmek için dövüşeceğim. Türk kafilesi olarak zaferle döneceğimize inanıyorum. 6 Haziran’da ringde olacağız. Her şeyden önce Kick Boks branşı ve diğer savunma sanatlarının ülkemizde kavga olarak adlandırılmasına üzülüyorum. Bu kavga değil bir spor dalıdır. Gerek sağlıklı yaşam için gerek her insanın kendini savunmasını sağlayan bir spordur. 7’den 70’e herkesin öğrenmesi gerekir. En iyi organizasyonlarda bulunup, dünya şampiyonu olup Türk’ün gücünü herkese göstermek istiyorum. Bu bir hayal değil hedeftir. Hedefime ulaşmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım”

Editör: TE Bilişim