Zonguldak'ta futbol hakemliği yapan Mert Er, futbol antrenörü oldu. 
Geçtiğimiz hafta Zonguldak Fener Sahasında TÜFAD tarafından düzenlenen ve tecrübeli Antrenörler Muhammer Birdal ve Ahmet Gün tarafından 10 gün boyunca verilen eğitimlerin ardından kursiyerler yapılan yazılı ve uygulamalı sınavdan başarılı olarak TFF C Antrenör belgesi almaya hak kazanmıştı. 
Karadeniz Ereğli’den 9 adayın katıldığı eğitimlerin ardından ilçede antrenör belgesi olan genç hoca sayısında da artış gözlemlenmiş oldu.
Türkiye gündemine oturan hakem artık antrenör
Zonguldak İl Hakemi olarak maçlarda görev alan ancak Ereğli hakemlerinin haksızlığa uğratıldığını düşündüğü için hakemliğe bir sezon ara verdiğini açıklayan İl Hakemi Mert Er’de düzenlenen antrenörlük kursuna katılarak başarılı olan kursiyerler arasında yer aldı.
Bilindiği üzere Zonguldak İl Hakemi Mert Er hakem olarak yönettiği bir maçta kalecinin kramponlarını bağlamış ve bu davranışı ulusal spor medyasında gündem olmuş, tüm kesimler tarafından da takdir toplamıştı.
Yeni sezonda kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler 2022-2023 futbol sezonunda antrenör olarak sözleşme imzalayabilecekler.

Editör: TE Bilişim