Zonguldak Kömürspor’un tecrübeli kelecisi Sinan Ören, sakatlığı başta olmak üzere, yarın saat 13.00’da Devrek İlçe stadında oynanacak olan 24 Erzincanspor maçı ve genç oyuncular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Özellikle sezon öncesi hazırlık kampında idmanda yaşadığı talihsiz sakatlık üzerine sol el tarak kemiğinde kırık meydana gelen ve formasından uzak kalan Zonguldak Kömürspor'un tecrübeli kalecisi  Sinan Ören, 1 aylık aranın ardından iki hafta önce yeniden takımla beraber çalışmalara başladı. Sakatlığı geçen tecrübeli kaleci Sinan Ören’in önümüzdeki hafta kaleye geçmeyi hedefliyor. 

TEST OLAYLARI FUTBOLCULARI YORUYOR
Kahramanmaraşspor’da 23 kişinin koronavirüse yakalanması nedeniyle maçın oynanmadığını ve test olayların da futbolcuları yorduğunu belirten Kaleci Sinan Ören, “Biliyorsunuz bu haftayı rakibimizde koronavirüs görülmesinden dolayı maç yapmadan geçirdik. Bu sezon biraz sancılı geçiyor, biliyorsunuz biraz futbolun önüne geçen olaylar var bu test olayları futbolcuları çok yoruyor. Arkadaşlarımız yaklaşık 10 saat yolculuk yaptılar. Otele vardılar maç oynanamayacağı söylenince direk Zonguldak’a geri döndüler. Neredeyse 1.5 günü yolda geçti arkadaşlarımızın. Neyse ki dinlendik biraz da önümüzde süre var” dedi.  

KAZANMAK ZORUNDAYIZ
“24 Erzincanspor’da 6 da 5 yapan bir takım ama birilerinin dur demesi gerekiyor. İnşallah yarın dur diyende biz olacağız” ifadelerini kullanan Kaleci Sinan Ören, ‘’Cumartesi ise çok çok önemli bir maçımız var. Biliyorsunuz 24 Erzincanspor’da 6 da 5 yapan bir takım ama birilerinin dur demesi gerekiyor. İnşallah dur diyende biz olacağız bu durumda. Daha çok koşmamız lazım, daha çok motive olmamız lazım. Bizim yapacaklarımızın bunlardan daha iyi olacağına eminiz. Arkadaşlarla bu doğrultuda konuşuyoruz eksik olan şey de güvenimiz. Sezon başındaki gibi bunu tekrar yakalamamız için bize 1 galibiyet lazım. Bu galibiyet de inşallah bu hafta gelecek. Sıralamadan ziyade şimdi bizim yaptığımız işe odaklanmamız gerekiyor. Doğruları yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz? Önemli olan bu Bunları yaptıkça sıralama yukarıya doğru çıkacaktır. Bunun en yakın örneği geçtiğimiz hafta oynanan Amedsportif maçı belki de. 10. sıralardaydı ama şuan yukarılara tırmandılar.

O yüzden fazla strese girmemek gerekiyor. Strese girmemek için de futbolun doğrularını yapmak gerekiyor. Bu sebeple iyi koşup, iyi mücadele edip bu hafta 3 puanı almamız gerekiyor’ ’dedi

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DÜMENE GEÇECEĞİM
Önümüzdeki haftadan itibaren dümene geçeceğini belirten Kaleci Sinan Ören, ‘’Bu sakatlık sürecinde ben elimden gelenin fazlasını yaptım. Önümüzdeki haftadan itibaren dümene geçeceğim. Tecrübeli oyuncuların varlığı bu gibi durumlarda kriz anlarında ön plana çıkıyor. Çünkü biz yıllarımızı verdik. Yaklaşık 17-18 senedir bu işi yapıyoruz. Nice mağlubiyetler nice galibiyetler nice şampiyonluklar nice küme düşmeler gördük. Takımda benim olmadığım dönemde de birkaç tecrübeli isim var. Onlar da bu görevi layığıyla yerine getiriyorlar’ ’dedi.

GENÇ OYUNCULARIN SORUMLULUK ALMASI GEREKİYOR
Genç oyunculara da mesaj gönderen kaleci Sinan Ören, “Süreç çok kısa. Futbol hayatı çok kısa. Daha dün gibi hatırlıyorum ilk oynadığım maçı. O dönemlerin nasıl geçtiğini anlamadım bile. O yüzden sahip çıkmaları gerekiyor. Oynadıkları formaya, işlerine en başında da akıttıkları ter için bu işlere sahip çıkmaları gerekiyor. Bu doğrultuda pırlanta gibi çocuklar. Bizde tecrübelerimizle onları faydalandırmaya çalışıyoruz. İnşallah ben ve diğer arkadaşlarımız onların daha iyi yerlere gelmesi için çabalayacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim