Şaibeli maç CHP'li milletvekillerini ikiye böldü! Şaibeli maç CHP'li milletvekillerini ikiye böldü!

Zonguldak Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında; CHP, Emek Partisi, Sol Parti, TİP, TKP ve Yeşil Sol Parti yer alıyor. 
Sol Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasını Türkiye işçi Partisi’nden Sıla Güzel yaptı.
Yapılan açıklama şöyle:
"21 yıldır iktidar olan AKP, kamu kuruluşlarını yok etmiş, ülke kaynaklarını yabancı sermaye ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekmiştir. Eğitim, sağlık başta olmak üzere özelleştirme uygulamaları ile kamusal hizmetleri paralı hale getirmiştir. İktidar, ülke kaynaklarını halk için değil, bir avuç rantçı ve yandaştan yana kullanmış, uyguladığı ekonomik politikalarla ülkeyi borç batağına sürükleyerek iflasın eşiğine getirmiştir.
Son seçimlerde tekrar yetki alan Cumhur İttifakı ve Saray iktidarı iflasa sürükledikleri ekonominin yükünü halka yüklemektedir. Zenginlere vergi affı getirirken vergiyi tabana yayarak emekçiler aleyhine derinleştirmektedir. Kaşıkla verdiğini kepçeyle alarak düşürülen alım gücü, düşük tutulan asgari ücret ve emekli maaşlarına karşın arttırılan dolaylı vergiler ve yağmur gibi yağan zamlarla halkımıza yoksulluğu ve açlığı dayatmaktadır.
Yolsuzluk, yozlaşma, liyakatsiz idareciler nedeniyle ülkede hiçbir kuruma güven kalmamıştır.  Bu politikaları kabullenmeyen, eleştiren muhalafeti, basın kuruluşlarını, basın emekçilerini, aydın, yazar, düşün insanını hain yaftasıyla ötekileştirmekte, düzmece iddialarla yargılamakta, hapse atmakta, disipline ederek sindirmeye çalışmaktadır. Ülkede tüm özgürlükleri budayarak dikensiz gül bahçesi hayal etmektedirler. İşlerine geldiği gibi vergilere ve temel tüketim maddelerine zam yapılarak emekliler, asgari ücretle çalışanlar başta olmak üzere halkın alım gücü her geçen gün azalmakta, çok geniş halk kesimlerin yoksullukla, açlıkla yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bir taraftan işsizlik, kayıt dışı çalıştırma artarken, diğer taraftan emeklilere enflasyonun çok altında % 25 zam artışı, kök maaş nedeniyle 7 milyon emekliye sıfır zam yapılmıştır. Çok geniş halk kesiminin beslenmesi için gerekli gıdaya ulaşmakta zorlandığı, diğer ihtiyaçlar için kaynak ayıramadığı açıktır.
Bizler; emekten, insan haklarından, demokrasiden yana olan siyasi partiler halkın aleyhine yürütülen politikalara karşı toplumsal muhalefeti yükseltmek için bir araya geldik. Yoksulluk, sefalet, açlık kader değildir. Bu kötü gidişattan rahatsız olduğumuz için her türlü fiili ve meşru mücadeleyi birlikte yürütmeye karar verdik. Yürüyüşümüzde, ortaklaştığımız ilkeler doğrultusunda bizimle yürümek isteyen tüm siyasi yapılar, emek örgütleri, sendikalar, odalar, demokratik kitle örgütleri ile ortak mücadeleyi örmekte kararlıyız.
Bu ortak mücadele için;
“Zonguldak Emek ve Demokrasi Güçleri” ismi ile faaliyet yürütülecektir.
- Faaliyetlerin koordine edilmesi için katılımcı partilerden bir yürütme oluşturulmuştur.
- Yaşanan ekonomik krizler, toplumsal hak ihlalleri, önemli emek ve özgürlük yıldönümlerinde bileşenlerin önermesi ile gündem oluşturulacaktır. Yürütme önerilen gündemin aciliyetine göre toplantı organize edecektir.
- Toplantılarda kararlar oy birliği ile alınacaktır.
- Birlikteliğimiz; emekten, halktan, insan haklarından, çevre duyarlılığından, toplumsallıktan yana olan tüm meşru, demokratik örgütlere açıktır. Katılım talep edilerek veya önerilerek gerçekleştirilecektir.
- Alınan etkinlik, eylem kararlarına bileşenler azami katılım sağlamak için çaba sarf edecektir.
- Çevre, doğa ve yerelimizle ilgili sorunlara, olumsuzluklara karşı aynı hassasiyetle mücadele edilecektir. Yerel yönetimlerin oluşmasında görüş oluşturularak kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Cumhuriyet Halk Partisi, Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Kominist Partisi, Yeşil  Sol Parti Zonguldak İl Örgütleri
Bilindiği gibi ekonomik veriler Türküye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ayarlanmaktadır. Her ay açıkladığı enflasyon rakamlarına göre çalışanlara maaş zammı verilmekte, diğer ekonomik göstergeler bu rakamlara göre ayarlanmaktadır.
TÜİK gerçeklikten, bilimsellikten uzak, talimatlarla hareket eden meşruluğunu kaybetmiş bir kurumdur. Tek adam iktidarının talimatları ile belirlenen gerçek dışı enflasyonun onaylayan noter konumundadır. TÜİK’in enflasyon rakamlarını tanımıyor ve kabul etmiyoruz.  
Maaş belirleme aylarında enflasyon çok düşük çıkarılmaktadır. Bu nedenle Temmuz ayında da emeklilere çok düşük zam yapılmıştır.  Daha önceki düzenlemelerde de düşük tutulan oranlar nedeniyle kök maaşlar en düşük emekli maaşı olan 7500 Tl nin altında kalan yaklaşık 7 milyon emekli sıfır zam almıştır. Diğer emekliler de asgari ücret seviyesinde maaş almaktadır.  
Zamlar ve vergiler ise enflasyonun çok üzerinde arttırılmaktadır. Maaşı ile geçinenler ve emekliler alım gücünü sürekli kaybederek yoksulluk ve açlıkla karşı karşıyadır.
Bizler, 3 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarını ve talimatı verenleri tanımıyoruz. Halkın gerçek enflasyonunu ve taleplerini birlikte haykırıyoruz. Tüm Zonguldak halkını 3 Ağustos Perşembe günü saat 17.30 da Valilik Önü- İnönü parkında bekliyoruz."

Editör: Kağan İslamoğlu