Zonguldak’ta bulunan 21 Sivil Toplum Kuruluşu, ortak bir açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı;

"21 sivil toplum kuruluşu olarak ayrı yönlerimizi bir kenara bırakıp, sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan kamu çalışanlarının ortak taleplerini, haklı mücadelemizi daha sesli duyurabilmek, birlikteliğimizi ortaya koyabilmek adına SABİM platformu kurulmuştur.

Şiddetin önlenmesi, mali haklarımız, özlük haklarımız, çalışma koşullarımız, liyakatsizlik, halkın nitelikli sağlık hizmetine kavuşması için, toplu sözleşme taleplerimizi belirleyerek, platformun büyük çoğunluğunun katılımıyla 1-2  Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakma kararı alınmıştır.

"Bölgeyi zehirledi!" ORETEC'e ceza kesildi mi? "Bölgeyi zehirledi!" ORETEC'e ceza kesildi mi?

Bizler, iş bırakma eylem planını konuşmak üzere ANADOLU SAĞLIK SEN, GENEL SAĞLIK İŞ, HEKİM BİRLİĞİ, HEKİMSEN, HEP-SEN, HÜRRİYETÇİ SAĞLIK SEN, SES sendikalarının Zonguldak şube yöneticileri ve temsilcileri olarak bugün (30 Temmuz 2023) biraraya geldik. Sahadan izlenimlerimizi birbirimize aktardık. Zonguldak'ta geniş katılım bekliyoruz. 

Her iş bırakma eylemimizde olduğu gibi poliklinik hizmeti gibi elektif hizmetler verilmeyecek ancak acil durumlar iş bırakma eyleminden muaf tutulacaktır. Bizler aynı zamanda, halkımızın,  nitelikli tedavi olma, bakım alma ve iyileşme haklarını da savunuyoruz.

Nitelikli sağlık hizmeti için verilecek bu mücadelede sadece kendimiz için değil, hastalarımız için de mücadele ettiğimizin bilinciyle, tüm halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Mevcut sistem içerisinde hizmet sunabilecek tahammülü kalmayan tüm sağlık çalışanlarını da  1 Ağustos 2023 Salı günü, saat 12:30'da Atatürk Devlet Hastanesi Acil servis önünde yapılacak basın açıklamasına seslerini duyurmaya davet ediyoruz."

Editör: Melisa Sapaz