Kanal Z’de Murat Altay’ın sorularını yanıtlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık;  “Ereğli İl olsun, olmazsa Düzce’ye bağlansın” sözlerine açıklık getirerek Ak Parti Milletvekillerini sert dille eleştirdi. Milletvekili Hamdi Uçar’ı sert dille eleştiren Posbıyık; “Ereğli halkından nefret ediyor. Ereğli’nin köylerinde yaşayanlarından da nefret ediyor. Bu Ereğli haklıda, köyleri de beni çok seviyorlar. Neden seni bu kadar seviyorlar diye bana çok kızıyor. Onun için Ereğli’nin girdilerini kısmaya, yatırımlarını engellemeye çalışıyor. Ereğli halkı beni seviyorsa, köylerde yaşayan insanlar beni seviyorsa bunda benim ne kabahatim var.

Yoksa biz iyi sevişiriz. Ben onu Trump’a benzetirim. Elmacık kemikleri falan çıkık böyle ama boyu kısa biraz işte keratanın. Biraz boyu uzun olsa tam Trump’tır. Soyadı gibi Uçar böyle. Bir gün kendisine dedim zaten aynen Trump’sın ama boyun kısa geliyor dedim. Benim iyi arkadaşımdır, sevişiriz” diye konuştu.

Posbıyık ayrıca Uçar’ın mesleği ile dalga geçercesine; “Hamdi Uçar beni çok sever, bende onu çok severim. Gençliğimde benim pantolon paçalarını dikerdi. Pantolon dikmesini bilmezdi de paçalarını dikerdi. Şimdi orada kirasını indirmiş. Özsüt diye bir yeri var orada bazen muhallebi yiyoruz bazen sütlaç yiyoruz” sözleri dikkat çekti.

Posbıyık’ın alaycı eleştirilerinin ardından sosyal medyada farklı tepkiler yükselmeye geliyor. Uçar’ın ise bu açıklamalara yanıt verip vermeyeceği merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim