Arslan; "Bu tür saldırılar ne vicdana ne de milliyetçilik değerlerine uygun düşmektedir" Arslan; "Bu tür saldırılar ne vicdana ne de milliyetçilik değerlerine uygun düşmektedir"
Zonguldak Filyos’ta Belediye Başkanlığının Ak Partili Ömer Ünal’dan CHP’li Erol Acar’a geçmesinin ardından 64 işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Konuyla ilgili Z HABER’in sorularını yanıtlayan başkan Erol Acar, işçilerle iki saat toplantı yaptığını ve bu kararı neden almak zorunda kaldıklarını anlattığını söyledi.
Filyos Belediyesi’ne seçim yatırımı olarak son iki ayda 64 işçinin alınmış olmasının belediyenin taşıyabileceği bir yük olmadığına dikkat çeken Acar; “Bir kere herkes şunu şöyle bilsin. Belediyede son 6 ayda işe alınan 100’ün üzerinde insan var seçimle alakalı. Eski Başkanın oy devşirmek üzere işe aldığı 100’ün  üzerinde insan var. Hele son Ekim ayında, 2 ay önce aldığı 65 tane insan var. Bunlar siyaseten seçim amaçlı işe alınmış insanlar. Burası belediye, burası bir hizmet sektörü. Filyos Belediyesi 200 kişiyle çalışıyor. 4 bin 500 nüfusluk yer 200 kişiyle çalışıyor. Benim emsal belediyelerim  50 kişiyle 40 kişiyle çalışıyor. Bu seçim amaçlı alınan insanlar vardı” dedi.
PARTİZANLIK YAPMADIM
İşten atılmaların genel haliyle tepki çektiği hatırlatılan Acar, Ömer Ünal’ın işsizlerin gururu ile oynayıp kendisini karşı karşıya getirmeye çalıştığına işaret ederek;
“Belediyenin bütçesini alt üst etmiş. 52 buçuk milyon gideri var belediyenin. Partizanlık falan da yapmadım. Bunların içerisinde bana çok yakın olan insanlar da var. Ama ben partizanlık yapıp içinden cımbız gibi çekmek istemedim. Bu hem belediyenin bütçesiyle alakalı hem seçimle ilgili eski başkanın oy devşirmek için aldığı insanlar olduğu için böyle bir yola başvurdum” dedi.
İŞTEN ATILAN İŞÇİLERLE KONUŞTUM
Erol Acar, yollarını ayırmak zorunda kaldığı işçilerle yaptığı toplantı hakkında da bilgi vererek; “Elimizi ayağımızı toplayınca 2 ay sonra 3 ay sonra belediyedeki iş gücü ihtiyacına binaen sonra bakacağız. Daha yeni geldik. Avucumuza böyle vicdani bir olay verildi. Şunun bilinmesini istiyorum. Bu insanlarla ilgili bir işçi kıyımı falan yok. Bunlar Eski Başkan Ömer Ünal’ın son 6 ay ve 2 ayda seçimde oy devşirmek için işe aldığı insanlardır. Filyos Belediyesinin bunu kaldıracak bir bütçesi yok. Madem ihtiyaç varmış 2 ay önce alsaymış. 15 yıllık belediye başkanlığı yaptı bu adam. Çıkarılan işçi sayısı 64. Bunlar son 6 ay son 2 ay içinde sırf seçim için eski başkanın işe aldığı insanlardır. Ben de bir insanım. Ben zaten onlarla konuşurken aldım hepsini topladım. Tam 2 saat onlarla konuşma yaptım. Olayı anlattım ve yüzde 80’inden 90’ından zaten samimiyetten dolayı olumlu dönüş aldım” dedi.
30 KİŞİYİ MEMNUN EDECEĞİM DİYE 5 BİN NÜFUSU MAĞDUR EDEMEM
Başkanlığı kaybeden Ömer Ünal’ın 2 ay deneme süresi koyarak insanların umutları ile oynadığına dikkat çeken Erol Acar son olarak şunları söyledi;
“Basında yer alan haberler eski başkanın yıpratmak için yaptığı çalışmalar. Ben buna böyle bakıyorum. Beni buraya Filyos halkı seçti. Ben yaptığım hizmetleri halka yapacağım. 30 kişiyi memnun edeceğim diye 5 bin nüfusu ben mağdur edemem. Belediyenin görev tanımları bellidir. Belediyenin kuruluş amacı bellidir. Hizmet sektörüdür. Burası bir iş kapısı değil. İşe alınan insanlarda siyaseten son 6 ay içinde alınan insanlardır. Zaten 2 ay deneme süreci de koymuş. İnsanların umutlarıyla oynamış kendisi. Böyle bilinsin istiyorum.”

Editör: Şeyma Kaya