Ereğli esnafının duayen ismi Atila Akar, bir kez daha sandıktan ezici destekle çıkarak adeta tarih yazmaya devam ediyor.
7 Mart 2026’da gerçekleştirilen Kdz. Ereğli Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde üyelerinin tam desteğini arkasına alan Akar, başkanlık görevini bir kez daha tazeledi.
1996 yılında devraldığı başkanlık bayrağını aralıksız taşıyan Akar, bu son seçimle birlikte tam 30. yılı olarak başkan seçilerek kırılması güç bir rekora imza attı. Bu sonuçla birlikte Akar, Karadeniz Ereğli’de en uzun süre görev yapan başkan unvanını da açık ara zirvede tutmayı sürdürüyor.
“BU BAŞARI HEPİMİZİN”
Seçim sonrası güçlü bir mesaj veren Atila Akar, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı: “Bu sadece bir seçim zaferi değil, yıllardır kurduğumuz güvenin ve dayanışmanın eseridir. 1996’dan bugüne kadar bize inanan, destek veren tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Esnafımız için dün olduğu gibi bugün de, yarın da çalışmaya devam edeceğiz. Daha güçlü bir oda, daha güçlü bir Ereğli için durmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz.”
Ereğli’de istikrarın ve güvenin adı haline gelen Akar, yeni dönemde de esnaf ve sanatkarların en güçlü temsilcisi olmayı sürdürecek.







