AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Saltukova Sapağı ile Filyos Limanı arasındaki yol projesinde çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

Ak Parti , CHP , Yeni Parti, MHP ve Saadet Çaycuma için bir arada
Ak Parti , CHP , Yeni Parti, MHP ve Saadet Çaycuma için bir arada
İçeriği Görüntüle

Çaycuma-Bartın güzergâhındaki Saltukova Sapağı’ndan Filyos yönüne uzanan 8 bin 600 metrelik yolun, yüksek tonajlı araçların kullanımına uygun özel alaşımlı betonla inşa edildiği belirtildi.

Avcı, çalışmaların yaklaşık 2 ay içerisinde yolun çift taraflı olarak hizmete alınması hedefiyle sürdürüldüğünü ifade etti.

2,5 Milyar TL’lik yatırım

Toplam yatırım bedeli 2,5 milyar TL olarak açıklanan projede 3 köprünün imalatının gerçekleştirildiğini belirten Avcı, liman ve Saltukova tarafındaki kavşak düzenlemelerinin de tamamlanmasının ardından yol çalışmalarının bütünüyle sona ereceğini kaydetti.

Projenin özellikle Filyos Limanı’na ulaşım sağlayan ağır tonajlı araçların güzergâhında ulaşım konforunu artırması ve bölgedeki lojistik hareketliliğe katkı sağlaması hedefleniyor.

Avcı, projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve emeği geçenlere teşekkür ederek yatırımın Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi.