Son yıllarda insanların en büyük sorunlarından birisi de alınan aşırı kilolar oluyor. Kilo problemi ile başa çıkmanın son derece zor olduğu günümüzde etkili diyet listeleri ile başarılı bir şekilde kilo verilebilir. Zor kilo verenler için 7 diyet listesi avantajı ile kolaylıkla zayıflama imkanı bulabilirsiniz. Hem zorlanmadan hem de istenilen forma hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bu diyet listeleri ile sağlıklı kilo vermek mümkün olabiliyor.

Kilo vermek istiyorsanız verilen diyet listelerine tam anlamı ile uymalısınız. Aksi halde kilo verme konusunda beklentilerinizin karşılanmasını sağlamak mümkün olabiliyor. Kilo problemi yaşıyorsanız kendi bünyenize ve yaşam şeklinize en uygun olan diyet listesini tercih etmeniz gerekiyor.

İsveç Diyeti

İsveç diyeti ile kısa süre içerisinde rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Bir hafta içerisinde 7 kilo vermenize yardımcı olan bu diyet türü genelde 35 yaşın altında olanların ve ciddi sağlık problemi olmayan kişilerin uygulaması gereken diyetlerdendir. 3 günde sizlere 4.5 kilo verdiren bu diyet uygulamasını 3. Günün sonunda bırakmanız gerekiyor. Eğer diyete devam etmek istiyorsanız bir hafta ara verdikten sonra yeniden başlayabilirsiniz. Diyet yapıyorsanız şu kurallara mutlaka uymanız gerekiyor:

  • Meşrubat, çay ve kahve içmemeniz gerekiyor.
  • Günde iki litre su içmeniz gerekiyor.
  • Diyeti kesinlikle 13 günden daha fazla sürdürmemeye dikkat etmelisiniz.
  • Diyeti 6. Gününde kesebilirsiniz.
  • Üç aydan kısa bir süre içerisinde diyeti tekrarlamamaya dikkat etmelisiniz.
  • Aynı gün içerisinde öğle ve akşam yemeklerinin yerini değiştirebilirsiniz.

Bu diyet türünde brokoli yerine karnabahar tüketebilirsiniz. Kolesterolü yüksek olanlar için ise yumurta akı tüketilebilir. Ölçü ve miktar bulunmuyor ise o gıdaları abartıya kaçmadan istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Diyet ağır geldiği taktirde 6. Günde bırakıp 3 ay sonra 6 gün daha uygulayabilirsiniz.

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır? Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Aralıklı Oruç Diyeti

Aralıklı oruç diyeti daha çok Ramazan ayında tutulan oruca benzetilmektedir. 12- 16 saat aç kalmayı içeren bu diyet türünde oruçtan farklı birtakım detaylar bulunuyor. Bu diyet türü farklı şekillerde uygulanabiliyor. En çok tercih edilen diyet türleri arasında yer alan aralıklı oruç diyeti su ve kahve benzeri içecekler dışında bir şeyler tüketmenize izin vermiyor.

Oruç diyetinde 2 gün boyunca oruç tutar gibi hiçbir şey yenmemesi tavsiye ediliyor. Buna 5:2 diyeti adı da veriliyor. Oruç diyetiyle ilgili olarak en çok merak edilen konu ise verilen kilonun kalıcı olup olmayacağıdır. Oruç diyeti vücudun belirli dönemlerde aç bırakılmasına yönelik uygulanan bir uygulamadır. Bu da vücudunuzun daha hızlı bir şekilde yağ yakmasına imkan tanıyor. Metabolizmayı hızlandırdığı için daha kolay şekilde kilo vermenize olanak tanıyor. Bu uygulamanın etkili olması için günde en az 16 saat aç kalmanız gerekiyor.

Karatay Diyeti

Canan Karatay diyeti olarak da bilinen Karatay diyeti kilo vermek isteyenlerin ilk denediği diyetler arasında yer alıyor. En sağlıklı beslenme programları arasında yer alan Karatay diyeti sizlere kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kilo verme avantajı sunuyor. Karatay diyetinde ağırlıklı olarak tok tutabilecek az kalorili yiyeceklere yer veriliyor. Özellikle kahvaltıda tüketmeniz gereken birçok düşük kalorili ancak sizi gün boyu sağlıklı tutabilecek çok alternatif bulunuyor. Bu diyet sırasında dikkat etmeniz gerekenler arasında şunlardan bahsedilebilir:

  • Karatay diyetinde en önemli öğün sabah öğünüdür. Proteinli bir kahvaltı yapmanız gerekir.
  • Sağlıklı beslenme açısından en fazla 2 öğün beslenmeniz gerekir.
  • Şeker ve tuz tamamen hayatınızdan çıkarılmalıdır.
  • Günlük olarak 2- 3 litre su içmeniz gerekir.
  • Asitli içecekleri kesinlikle tüketmemeniz gerekiyor.

Bunların yanında yemeklerin düşük bir ısıda uzun süre pişirilmesi de önemlidir.

Aristo Diyeti

Aristo diyeti çok merak edilen diyet türleri arasında yer alıyor. Haftada bir beden incelme olanağı veren bu diyet türünde sebze ve meyve ağırlıktadır. Üç hafta boyunca belirli gıdaların tüketiminden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Glüten kesinlikle yasaktır.

Haftada iki gün uygulanacak olan sebze ve meyve detoksu ile bağırsakları düzenleme imkanı buluyorsunuz. Bununla birlikte hormonların düzenlenmesini sağlayan kara lahana, deniz yosunu, şalgam yaprağı gibi birçok farklı gıdayı da tüketmeniz gerekiyor.

Patates Diyeti

Zor kilo verenler için diyet listeleri arasında patates diyeti de önemli bir yere sahiptir. 3 günde 5 kilo verdiren bir diyet türüdür. Bu diyeti uygulamaya başladığınızda 3 günde rahatlıkla 5 kilo verebilirsiniz. Fazla kilolardan kurtulmak istiyorsanız haşlanmış patates tüketmeniz gerekiyor. 3 gün boyunca size verilen yönergeye göre hareket etmeniz gerekiyor. Diyetin detayları şu şekildedir:

  • 1. Gün

Kahvaltıda: 1 tane haşlanmış patates ve 4 yemek kaşığı yoğurt

Öğlen: 1 tane haşlanmış patates ve 4 yemek kaşığı yoğurt

Akşam yemeği: 8 yemek kaşığı yoğurt

  • 2. Gün

Kahvaltıda: 4 yemek kaşığı yoğurt

Öğlen: 1 tane haşlanmış patates ve 3 yemek kaşığı yoğurt

Akşam yemeği: 1 tane haşlanmış patates ve 8 yemek kaşığı yoğurt

  • 3. Gün

Kahvaltıda: 1 tane haşlanmış patates

Öğlen yemeği: 1 adet patates ve 3 yemek kaşığı yoğurt

Akşam yemeği: 4 yemek kaşığı yoğurt

Diyeti yaparken günde 2 litre su içerek desteklemeniz gerekiyor. Aynı zamanda diyet süresince şekerden uzak durmalısınız.

Eliminasyon Diyeti

Belirli gıda gruplarının bir süreliğine gıda listesinden çıkarılmasını ve bu gıdaların yavaş yavaş tekrar alınmasını açıklayan bir diyet türüdür. Bu diyet türünde ilk aşamada vücuda zarar veren gıdalar beslenme düzeninden çıkarılır. Bu süreç 4 ile 6 hafta arasında değişir. Kişi diyetin ikinci aşamasında ise daha önce bırakılan gıdaların vücuda tanıtılması sağlanır. Bu sürede durum gözlemlenir. Vücutta hazımsızlık, ishal, kabızlık gibi durumlar oluşuyor ise bu gıdalardan kesinlikle uzak durmanız gerekiyor.

Akdeniz Diyeti

Akdeniz diyeti bilinen diyet grupları arasında yer alıyor. Bu diyet türü diğer diyetlere göre biraz daha farklıdır. Bu diyeti uygularken baklagiller ve sebze tüketmeniz gerekiyor. Tereyağı gibi yağların tüketilmemesi gerekiyor. Aynı zamanda süt, peynir, yoğurt gibi gıdalarda yarım yağlı olanları tercih etmeniz gerekiyor. Bunların yanında kırmızı eti ve tatlıları da az tüketmelisiniz. Zeytin, fındık, badem ve avokado gibi besinleri de azaltmanız gerekiyor.

1 Haftada 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

1 haftada 10 kilo verdiren diyet listesi ile kolaylıkla istenilen forma ulaşabilirsiniz. Bu diyeti yaparken şu detaylara dikkat etmeniz gerekiyor:

  • 1. Gün

Sabahları 1 ince dilim tam tahıllı ekmek, 2 yemek kaşığı lor, 1 fincan şekersiz yeşil çay tüketin. Öğle vakitlerinde 2 tane haşlanmış yumurta ile yapılan yumurta salatası ve mevsim yeşillikleri tüketilmelidir. Akşam ise 30 gram ızgara tavuk ve mevsim yeşillikleri tüketilmelidir.

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanmasına İyi Gelecek Öneriler Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanmasına İyi Gelecek Öneriler
  • 2. Gün

Sabahları kepekli galeta, 1 dilim yarım yağlı beyaz peynir ve mevsim yeşillikleri, öğle vakitlerinde haşlanmış sebze ve 4 yemek kaşığı yoğurt tüketmeniz gerekir. Akşam ise ½ porsiyon ızgara balık ve elma sirkeli yağsız salata tüketilebilir.

  • 3. Gün

Sabah 1 ince dilim tam tahıllı ekmek ve bir tane yumurta ile bir fincan şekersiz yeşil çay tüketmeniz gerekir. Öğle vaktinde bir tane orta boy kepçe çorba, mevsim yeşillikleri ve 4 yemek kaşığı light yoğurt tüketmeniz gerekir. Akşam ise 1 el ayası büyüklüğünde ızgara dana biftek ve mevsim yağsız salata ile elma sirkeli salata tüketmelisiniz.

  • 4. Gün

Sabahları bir ince dilim tam tahıllı ekmek ve söğüş sebze ve 1 dilim keçi peyniri. Öğle vaktinde 4 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği ve bol salata ile 4 kaşık light yoğurt tüketilmelidir. Akşam 30 gram haşlama hindi ve elma sirkeli yağsız salata.

  • 5. Gün

Sabah 1 dilim tam tahıllı ekmek ve iki kaşık lor bir fincan da şekersiz beyaz çay içilmelidir. Öğlen ise 3 yemek kaşığı yağsız menemen ve 1 su bardağı sade mineralli maden suyu içilir. Akşam haşlama sebze ve 4 yemek kaşığı light yoğurt ve 1 tatlı kaşığı nane

  • 6. Gün

Sabahları 1 ince dilim tam tahıllı ekmek, 1 dilim yağsız beyaz peynir ve 1 fincan şekersiz biberiye çayı tüketilir. Öğle vakti ise 1 el ayası büyüklüğünde ızgara köfte ve bol yağsız salata ile cacık tüketilir. Akşam 1 orta boy kepçe çorba ve yağsız mevsim salata, 4 yemek kaşığı light yoğurt tüketilir.

  • 7. Gün

Sabah 1 dilim sade wasa ve 2 yemek kaşığı lor ile 1 fincan şekersiz yeşil çay tüketilir. Öğle vaktinde 2 ince dilim yarım yağlı beyaz peynir ile 1 adet kepekli grissini ve bol yeşillikli mevsim salata, 1 su bardağı light ayran tüketilmelidir. Akşam ise 1 porsiyon ızgara hindi et ve elma sirkeli yağsız mevsim salata tüketilmelidir.

Zor Kilo Verenler Hangi Besinleri Sık Tüketmeli?

Zor kilo verenlerin belli gıdaları tüketmesi gerekiyor. Bu gıdaların mutlaka hem tok tutması hem de kalorisinin düşük olması gerekiyor. Bakliyatlar, avakado, yulaf, yoğurt, greyfurt, fındık ve ceviz, brokoli, elma ve armut, keçi peyniri mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Aynı zamanda bol su içmeniz de gerekiyor.

Evde En Hızlı Nasıl Kilo Verilir?

Evde en hızlı nasıl kilo verilir sorusuna farklı şekillerde yanıt verilebilir. Kilo vermek için yemeden kesmek ve bunu sağlıklı gıdalarla desteklemek gerekir. Hem sağlıklı hem de size kilo verdiren diyet programlarını uygulayabilirsiniz. Bunun yanında çeşitli spor aktivitelerini de yapabilirsiniz. Bol hareket, bol su tüketmek, yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durmak evde kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Vücut Kilo Vermeye Ne Zaman Başlar?

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kilo verme süreci aktivitelerinize ve kendinize bakma durumunuza göre farklılık gösterir. Ancak eğer düzenli bir şekilde spor yapıyorsanız yaklaşık olarak 2 ile 4 hafta içerisinde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı da kütlenize göre değişmektedir. Vücut kitle indeksiniz eğer 30’dan fazla ise ayda 5 ile 7 arasında kilo vermek mümkün olabilmektedir.

Editör: TE Bilişim