Kilo Vermek İstiyorsunuz, Ama İştahınızı Kesemiyor musunuz?

Ama ne yazık ki, hep iyi yemeye alışık insanlar birden diyete otururken iştahları ile ilgili sorunlar yaşıyorlar. Böyle ki, iştahları onların diyet yapmalarına mane oluyor. Bu durumda iştahınızı nasıl kese bilirsiniz? Bunun için önerilerimizi iyi okuyun:

En önemlisi beş saatten fazla aç kalmamanızdır ve öğünleri zamanında yemenizdir. Yemeğinizi yediğiniz zaman hızlı bir şekilde değil de yavaş yavaş yemelisiniz. Becerdiğiniz kadar bol su tüketin. Su hem sağlığınız, hem de vücudunuzu toksinlerden temizlemek, hem de kilo vermeniz için yardımcı vasıtalardandır. Gliserin indeksi yüksek belirlenen besinleri az tüketin. Bunlar beyaz ekmek, kek, kurabiye, pastalar, patates, bal, beyaz pirinç ve b-dır. Ve bunun yerine gliserin indeksi düşük olan gıdaları tercih edin. Bunlar kepekli ekmekler, süt ürünleri, baklagiller, meyve ve sebzelerdir. Ve doyduğunuzu hissettiğiniz zaman hemen sofranı terk edin.

Aynı zamanda bisiklet, koşu, yürüyüş gibi aktiviteler yapmanız da sağlığınız ve kilo vermenize yardımcı. Bunlarla beraber uykunuza da dikkat etmeniz gerekiyor ki, fazla uyumanız iştahınızı artırıyor. Bu sebepten zamanında ve 8 saatten fazla olmayarak uyumanız tavsiye ediliyor.

İştahınızı kesmenin diğer yolu da iştahınızı açacak gıdalar hakkında konuşmamak ve onları düşünmemektir. Yavaş yavaş buna hem siz, hem de vücudunuz alışacaktır.

İştahımızı nasıl kapatabiliriz? İşte öneriler...

İştahı kesmenin en önemli yöntemi beyni psikolojik olarak buna hazırlamaktır. Özellikle diyet yaparken bazen diyeti bozan gıdalar yenilebilir. Diyet bu gibi küçük nedenlerle bozulduğunda, beyinde otomatik olarak bir pişmanlık duygusu oluşur. Bu pişmanlık duygusu, peşinde daha fazla yeme arzusunu getirir ve diyet tamamen bozulur. Sonra tekrar en başa dönülür ve tekrar bir diyet listesi hazırlanır. Size vereceğimiz küçük önerileri uygulayabilirsiniz:

Abur cubur yerine sağlıklı karbonhidrat tüketin

Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu. Belki yine arada bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz, ama bu sefer istah-kesmekyiyeceğiniz miktarlar az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin. Karbonhidratlar, sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve şeker seviyesini yavaşça yükselterek daha uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor.

Tat alma duyunuzu uyarın

Tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmek, daha az miktarlarla yetinmeyi sağlar. Sürekli aynı yemeği yemek de, özellikle, tadı hoşunuza gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizması iptal olur ve kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebilirsiniz. Bu durumu engellemek için, öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Bol bol su için

Su içmek, kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Vücut susuz kaldığında, beyin, açlık hissine benzeyen sinyaller gönderir. Bol su içmek, yemeğe yönelmenizi engelleyecektir.

Yiyecekleri iyice çiğneyin

Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor. Üstelik bu şekilde tat alma duyusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

Editör: TE Bilişim