İdrar Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelen Doğal Bitkisel Yöntemler

İnsanların çoğu idrar yollarında iltihaplanma olduğunda, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal bitkisel yöntemler arayışına girmektedir. Bu tür problemleri sizde evinizde bitkisel yollarla çözmek istiyorsanız, doğru yazıyı okuyorsunuz. İdrar yolunuzda meydana gelen iltihaplanmanın sebebi genel olarak dış etkenlerdir. Buna bağlı olarak mesane bölgesi hatta böbrekler bile bu enfeksiyondan etkilenebilir. Peki, idrar yollarındaki iltihaplanma bitkisel yollarla nasıl tedavi edilir? Enfeksiyona hangi kürler iyi gelir? İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Bu gibi sorulara detaylı ve anlaşılır şekilde aşağıda cevap verelim.

Maydanoz Suyu

Antioksidan bitki türlerinden birisi de maydanozdur. Ülkemizde her yerde kolayca bulabileceğimiz maydanoz, insan vücudunda meydana gelen mikroplarla savaşacak özelliğe sahiptir. Enfeksiyon kaparsanız her gün maydanoz tüketmenizde fayda vardır. Çünkü çok geçmeden mikroplar vücudunuzdan atılacaktır.

Maydanoz kürü düzenli kullanılırsa etkisi 2 veya 3 günde kendini göstermektedir. Bu kürü alerjisi olanlar ve hamileler doktor kontrolünde kullanmalıdır. İdrar yolu enfeksiyonuna ne  iyi gelir doğal bitkisel yöntemler arasından maydanoz kürünün tarifi şu şekildedir:

Gerekli malzemeler:

  • Maydanoz(1 bağ)
  • 1lt su(5 su bardağı)
  • Maydanozları yıkamak için 1 tatlı kaşığı sirke

Maydanoz kürünün yapılışı:

  • Maydanozları 10 dakika sirkeli suda beklettikten sonra yıkayalım.
  • Ardından tencereye koyduğunuz maydanozların üzerine 1 litre suyu ekleyelim.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte tuttuğunuz maydanozları daha sonra kısık ateşte yarım saat pişirelim.
  • Ardından ocağı kapatıp maydanozlu suyun ılımasını bekleyelim.
  • Ilıdıktan sonra maydanozları süzgeçle süzelim
  • Maydanozlu suya bal ve limon ekleyerek sabah akşam tüketebilirsiniz.
  • Yetişkinler aç karnına bu kürü tüketebilir. Fakat çocuklarınıza bu kürü tok karna verebilirsiniz.

Limon Suyu

Limon pek çok hastalığa iyi gelen bir besindir. İçerisinde C vitamini ve antioksidan maddeler içerdiği için tüketildiği zaman vücudu arındırır. Vücuttaki zararlı bakterilerin dışarı atılmasına neden olur. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir doğal bitkisel yöntemler arasında bir süre limonlu su tüketmek de vardır. İsterseniz akşamdan hazırlayacağınız limonlu suyu ertesi sabah tüketebilirsiniz. Bir bardak su içerisine limon sıkarak limonlu suyun etkisini çok iyi hissedebilirsiniz.

Bunun yanında hepimizin bildiği gibi bol su tüketmek her derde devadır. Ilık su içmek enfeksiyonu iyileştirecek en etkili yollardan biridir. Gün içerisinde ılık su tüketmeye özen göstermelisiniz. Suyu bolca tüketmek vücut fonksiyonlarınızın düzenli şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca her türlü enfeksiyon için su tüketimi çok önemlidir ve ihmal edilmemelidir.

Soğan Suyu

Doğal antibiyotiklerden birisi soğandır. Uzmanlar soğanın birçok hastalığa iyi geldiğini dile getirmektedir. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir doğal bitkisel yöntemler arasında soğan içerisinde bulunan sülfür vardır. Sülfür iltihapların iyileşmesinde çok etkilidir. Ayrıca bu bitki içinde yer alan antioksidan maddeler bakterilerle savaşarak onları vücuttan kovarlar.

Enfeksiyona yakalandıysanız günde 2 bardak soğan suyu içmenizde fayda vardır. Her defasında taze kür hazırlayarak tüketmelisiniz. Aşağıda kürü hazırlarken ve kullanırken dikkat etmeniz gerekenler sıralanmıştır:

  • Kür için kullanacağınız soğanın açık kahverengi kabuklu olması gerekir.
  • Unutmamanız gereken nokta, soğanın kabukları ve kökü ile kullanılacağı için sirkeli suda iyice yıkanmasıdır.
  • İki bardak suyu tencereye koyup suyu kaynatalım.
  • Su kaynadıktan sonra soğanı dört eşit parçaya kesip kaynayan suya atalım.
  • Soğanı 5 dakika suda kaynatalım. Ardından soğanlı su hazır olacaktır.
  • Bu kürü ılık ve taze olarak 15 gün boyunca tüketmelisiniz.
  • İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal bitkisel yöntemler arasında yer alan soğan kürünü sabah ve akşam tüketmelisiniz. Kahvaltı ve akşam yemeğinden 10 dakika önce bir bardak soğan kürü içmelisiniz.

Burada önemli bir noktaya değinelim: Doğal olan bu kürü tüketmeden önce herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa ya da sürekli kullandığınız bir ilaç varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Eğer doktorunuz onay verirse 15 gün boyunca ılık şekilde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ayrıca çocuklara soğan kürünü doktor onayı almadan içirmeyiniz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi vitamin yönünden çok zengin bir gıdadır. İçinde yer alan C vitamini sayesinde zararlı maddeler vücuttan kolaylıkla atılır. Sirke insan vücuduna mikropların yayılmasını engeller. İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal bitkisel yöntemler arasında yer alan elma sirkesi su çok etkili olacaktır.

Bunun için bir bardak suyun içerisine birkaç damla elma sirkesi eklemeniz yeterlidir. Elma sirkesini bu şekilde tüketirseniz idrar yollarındaki enfeksiyonu yok edersiniz. Elma sirkesi pek çok hastalığa şifa olduğu gibi idrar yollarındaki iltihaplanmayı yok etmekte etkilidir.

İnsan vücudunu yoran toksinlerden kurtulmanın yollarından birisi de elma sirkesidir. Eğer ödem, iltihap, ağrı gibi sıkıntılar yaşıyorsanız, elma sirkesini suya ekleyerek içmeniz faydalı olacaktır. Böylece sirke sayesinde doğal yollarla toksinleri vücudunuzdan atabilirsiniz. Ayrıca kendinizi daha iyi hissederek sağlıklı bir vücuda kavuşacaksınız.

Elma sirkesinin antioksidan özelliği vardır. Antioksidan maddeler sayesinde ağrılarınız dinecektir. Kan dolaşımınız hızlanır ve ağrıyan bölge rahatlar. Bu sebeple kendinizi kötü hissettiğinizde elma sirkesi içerek ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Karnabahar Kürü

İdrar yolları iltihaplanması için karnabahar kürünü önerebiliriz. Karnabaharı kaynatarak suyunu enfeksiyondan kurtulmak için içebilirsiniz. Hazırladığınız karnabahar suyunu günde 3 defa tüketmeniz yeterli olacaktır. Günde 3 öğün yemek yiyorsanız her öğünde bir bardak karnabahar suyu içerek iyileşebilirsiniz. Vücudunuzdaki bakterilerin ve mikropların atılmasında bu kür çok etkili olacaktır.

Gerekli malzemeler:

  • 300 gr karnabahar
  • 750ml klorsuz su

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal bitkisel yöntemler arasında yer alan karnabahar kürünün yapılışı:

  • Klorsuz olan suyun içinde karnabaharı haşlayalım.
  • Bu suyu önceden ısıtıp, karnabaharı sıcak suyun içine ekleyelim.
  • Yaklaşık olarak 5 dakika tencerenin ağzını kapatalım. Tencerenin içindeki karnabaharın demlenmesini bekleyelim.
  • Daha sonra tencere içindeki karnabaharlı suyu cam kaba aktaralım. Bu su kürümüz olacaktır.

Karnabahar kürünün düzenli kullanılması önemlidir. Böylece enfeksiyondan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Bunun yanında kürü hazırlarken karnabaharın yapraklarını da kullanmanızda fayda vardır. Karnabahar yaprakları da enfeksiyonu iyileştirmede çok etkili olacaktır.

Karbonatlı Su Hazırlamak veya Yeşil Çay Tüketmek

İdrardaki asit ve baz dengesini karbonat kolaylıkla doğal haline getirebilir. İdrar yollarındaki iltihaplanmadan dolayı oluşan yanma hissinden karbonatlı su tüketerek kurtulabilirsiniz. Beş bardak suyun içine bir çay kaşığı karbonat ekleyin. Ardından bu karşımı biraz bekletmelisiniz. Karbonat suyun içinde iyice çözününce karışımı içebilirsiniz. Böylece idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal bitkisel yöntemler arasında yer alan karbonatlı su enfeksiyonu giderecektir. İltihaplanmanın yan etkileri yok olacaktır.

Karbonatlı su içmek istemezseniz yeşil çay içerek iltihaplardan kurtulabilirsiniz. Yeşil çay yapısında kuvvetli antioksidan maddeler barındırmaktadır. Yeşil çayı enfeksiyon kaptığınız günlerde özellikle tüketebilirsiniz. Böylece hızlıca sağlığınıza kavuşursunuz. Gün içerisinde 2 fincan yeşil çay içmeniz sizi iltihaplardan kurtaracaktır. Böylece yanma hissi, bakteri oluşumu ve tuvalete sık sık gitme sorunları ortadan kalkacaktır.

Lahana Suyu

İdrar yollarınızda enfeksiyondan mustaripseniz lahana suyunu deneyebilirsiniz. Beyaz lahana yapraklarını kaynattıktan sonra hazırladığınız kürü gün boyunca tüketebilirsiniz. Her sabah taze şekilde hazırladığınız kür, bakteri ve mikropları kolaylıkla atmanıza neden olacaktır. Sabah, öğle ve akşam içeceğiniz lahana suyu iltihapların sökülmesini sağlayacaktır. Beyaz lahana sayesinde evinizde enfeksiyondan birkaç günde kurtulabilirsiniz.

Sonuç olarak; sağlıklı bağışıklık sistemine sahip olmak ve enfeksiyon rahatsızlığından kurtulmak için hazırlayabileceğiniz kürlerden bahsettik. Bu kürlerden herhangi birini uygulayarak, idrar yollarınızdaki iltihaplanmalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Yazımızda da gördüğünüz gibi kolaylıkla bulacağınız malzemelerle bitkisel çözümler hazırlamanız mümkündür. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir doğal bitkisel yöntemler ile mikrop ve bakterileri vücudunuzdan atmanız kolaylıklaşır. Böylece evinizde çok geçmeden bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirip sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim