Candida Diyeti Nasıl Yapılır? Bütün Merak Edilenler

Vücudun formuna kavuşması ve daha sağlıklı bir yaşam için birçok farklı diyet türünden yararlanılıyor. Bu diyet türleri içerisinde en çok dikkati çeken Candida diyeti oluyor. Sağlıklı bir beden yapısına ulaşabilmek için diyet yapmak büyük bir önem taşıyor. Ancak yapılması gereken diyetin mutlaka kişinin vücut yapısına ve yaşam şekline uygun olması gerekiyor. Beslenme uzmanlarının son zamanlarda önerdiği diyet türlerinden birisi de Candida diyetidir.

Candida diyeti nasıl yapılır sorusu birçok kişi için merak konusu olan durumlar arasında yer alıyor. Bu diyeti uygulamak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Diyet sırasında çay tüketilir mi ya da hangi meyveleri yemek uygun olur şeklinde dikkat edilmesi gereken noktalar yer alıyor. Candida diyeti yapmayı düşünüyorsanız uzmanlar tarafından verilen tüm yönergeleri en iyi şekilde uygulamanız gerekiyor.

Diyeti uygulama sırasında sabah, öğle ve akşam neleri tüketmeniz gerektiğine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bu diyete candida adının verilmesinin en önemli nedeni kandidoz adı verilen bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyon vücudun birçok bölgesine ulaşabilmektedir. Zaman içerisinde de bedeni etkileyerek sindirim sistemine çok ciddi zararlar verebiliyor.

Candida Diyeti Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Candida diyeti tarifi konusunda dikkat edilmesi gereken birçok önemli faktör bulunuyor. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda daha da sağlıklı bir şekilde zayıflama imkanı elde edebilirsiniz. Bu diyeti yaparken aklınızda bulundurmanız gereken beş altın kural bulunuyor. Mutlaka dikkat etmeniz gereken detaylar arasında şunlar yer alıyor:

  • Beslenme düzeninize çok dikkat edin.
  • Yemekler ile mutlaka enzim kaynaklarını almaya özen gösterin.
  • Sıkılmamak için ara sıra besin değişikliği yapabilirsiniz.
  • Diyetiniz konusunda daima kararlı olun.
  • Mineral ve vitamin eksikliğini her daim göz önünde bulundurarak takipte olun.

Bu detaylara diyet bitene kadar dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece yapacağınız diyet konusunda daha da sağlıklı uygulama gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz.

Candida Diyeti Ne İşe Yarar?

Candida diyeti ne işe yarar sorusu günümüzde çok sık bir şekilde sorulmaktadır. Bu diyet uygulamasını fazla kilolarından kurtulmak isteyenler yanında sağlıklı bir yaşama kavuşmak için de tercih edenler oluyor. Bu diyeti uyguladığınızda Kandida enfeksiyonu kaynaklı olarak ortaya çıkan birçok sorundan da kurtulabilme imkanı elde edebilirsiniz. Candida diyetini uygularken birtakım zararlı olan gıdaları beslenme alışkanlıklarınızdan çıkarmanız gerekiyor.

Diyetin en önemli avantajı sağlıklı besinleri tüketmeye yönelik bir diyet olmasıdır. Zararlı gıdaları tüketmekten vazgeçerek tamamen sağlıklı besinler tüketmenizi sağlıyor. Bu besinler sayesinde kalp sağlığınız daha iyi bir şekilde desteklenirken bir yandan da bağırsak fonksiyonlarınız düzene girer. Bunların yanında diyabet, kalp hastalarıyla metabolik sendrom sorunu olan kişiler için ideal bir beslenme düzeni oluşturmada etkilidir.

Candida Diyetinde Mantar Yenir Mi?

Candida diyetinde mantar yenir mi sorusu konusunda net bir yanıt vermek mümkün olmasa da kişilerin bu diyet sırasında mutlaka sağlıklı besinler tüketmesi gerekiyor. Bu besinlerin bol protein içermesi ve nişastasız olması büyük önem taşıyor. Besinleri tüketmenin en önemli amacı ise iltihabı azaltmak ve bağırsakta bulunan candida mantarının zarar verme risklerini en aza indirmektir.

Birçok uzman Candida diyetini birtakım kronik hastalara da öneriyor. Bu diyet sırasında neler yemeniz ve neler yememeniz gerektiği konusunda önemli detaylar yer alıyor. Böylece kısa sürede forma girmeniz sağlanıyor.

Candida Diyetinde Çay İçilir Mi?

Candida diyeti yaparken dikkat etmeniz gereken birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Bunlardan bir kısmını çok iyi şekilde tüketmeniz gerekirken bazılarından ciddi anlamda kaçınmanız gerekiyor. Candida diyeti sırasında mutlaka kaçınmanız gerekenler arasında siyah çay ilk sırada geliyor. Beslenme düzeninizde ya da günün belirli saatlerinde siyah çaya kesinlikle yer vermemelisiniz. Çay yanında Türk kahvesi gibi çözülebilir kahvelerin de tüketilmemesi gerekiyor. Tüketilmemesi gereken diğer içecekler arasında şunlar yer alıyor:

  • Meyve suları
  • Enerji içecekleri
  • Kahve türleri
  • Tüm alkollü içecekler
  • Gazlı içecekler

Tüketilmemesi gereken içecekler arasında bulunuyor. Bu içecekleri tüketmek diyetinizden istenilen sonucu alamamanıza neden olabilmektedir.

Candida Diyeti Hangi Meyveler?

Candida diyeti sırasında tüketilmesi gereken birtakım besinler bulunmaktadır. Bu besinlerin tüketilmesi son derece önemlidir. Sebzeler yanında özellikle hangi meyveleri tüketmeniz gerektiğini detaylı olarak bilmeniz gerekiyor. Bu meyveleri tüketirken de mutlaka belirli düzende ve miktarda tüketmelisiniz. Candida diyeti hangi meyveler tüketilmelidir sorusuna ise şu şekilde yanıt verilebilir:

  • Avokado
  • Limon
  • Misket limonu
  • Çilek

Gibi meyveler az miktarda tüketilebilir. Ancak hurma, üzüm ve muz gibi şeker oranı çok yüksek olan meyveleri kesinlikle tüketmemeniz gerekiyor. Mango, kuru meyveler, meyve suları da tüketmemeniz gerekenler arasında yer alıyor. Tüketilen meyvelerin şeker oranının az olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanında genel anlamda meyve tüketmek candida diyetinde çok fazla ön planda olan bir durum değildir.

Candida Diyetinde Bal Yenir Mi?

Candida diyeti kişilerin son derece sağlıklı bir yaşama kavuşabilmesi için uygulaması gereken birçok besin önerisini içerisinde bulundurmaktadır. Eğer Candida diyetini uygulamaya karar verdiyseniz neyi uygulayıp neyi uygulamamanız gerektiğini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Bu uygulamalar sırasında dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de zararlı olan besinleri en az 3 hafta süresince hiçbir şekilde tüketmemektir.

Candida diyetinde bal yenir mi sorusu da bu diyeti uygulayacak olan kişilerin sıklıkla merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu diyet sırasında bal tüketmek kaçınmanız gereken durumlar arasında yer alıyor. Bal yanında pekmez, akçaağaç şurubu, mısır şurubu, agave şurubu gibi besinlerin de tüketilmemesi gerekiyor. Ancak kişiler diyet sırasında şekersiz tatlandırıcıları rahatlıkla kullanabilirler. Fakat bunları kullanırken de aşırıya kaçmamaya özen göstermeniz gerekiyor.

Candida Mantarı Kilo Aldırır Mı?

Candida mantarı kilo aldırır mı sorusuna olumlu bir yanıt verilebilir. Bu mantarın vücut içerisinde çok fazla aktif hale gelmesi ile birlikte birçok farklı sorun da ortaya çıkabiliyor. Aşırı çoğalan ve zamanla yer değiştiren candida mantarı adet sendromuna neden olur. Bu da zamanla aşırı kilo alımına neden olmaktadır. Bunların yanında şu rahatsızlıklara da sebep olduğu söylenebilir:

  • Kronik yorgunluğun oluşması
  • Konsantrasyon güçlüğü yaşamak
  • Unutkanlık yaşamak
  • Sindirimde sorunlar
  • Sinüs enfeksiyonları
  • Bağışıklık sisteminin daha da zayıflaması
  • Vajinal mantar enfeksiyonları
  • Eklem ağrıları
  • Hafif depresyon meydana gelmesi
  • Düşük ruh hali
  • Gıda alerjilerine açık hale gelmek
  • Hazımsızlık problemleri
  • Ciltte mantar enfeksiyonları görülmesi

Gibi birçok probleme neden olabilmektedir. Candida mantarının çok fazla aktif olması yaşam kalitenizi düşürecek nitelikte sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Ancak 3- 7 günlük bir detoks uygulayarak bu sorunların kısa süre içerisinde giderilmesini sağlamanız mümkün olabilir. Uygulanacak olan detoks sayesinde sindirim sistemi üzerindeki yükü azaltma imkanı bulabilirsiniz. Bunun yanında bu diyetin süresi de isteğe bağlı şekilde olabiliyor. Kişiye özel bir diyet programı ile daha sağlıklı bir yaşam sürme imkanı bulabilirsiniz. Ancak bu mantara özgü olarak ortaya çıkan semptomlar kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Aynı zamanda vücudun farklı yerlerinde de ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle uzmanlar eşliğinde diyetin uygulanması büyük bir önem taşımaktadır.

Editör: TE Bilişim