Bu gıdaları zamanı geçmeden tüketmelisiniz!

Burada size bazı gıdaların ne kadar müddete tüketilmesinin mümkün olduğunu göstereceğiz.

YOĞURT

Son kullanma tarihi: Ambalajından itibaren bir ay.

10 gün sonra ne olur: Probiyotik ve laktobasil sayısı azalır ve beslenme etkisi düşer.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra 3-4 gün.

PASTA

Son kullanma tarihi: 2 yıl.

10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra birkaç ay.

İÇECEKLER

Son kullanma tarihi: 24-36 ay.

10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra birkaç ay.

Kuru bisküviler

Son kullanma tarihi: 1 yıl.

10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: uzun süre tuta bilirsiniz, sadece olarak kokularını kaybederler.

KONSERVE TUNA

Son kullanma tarihi: 5 yıl.

10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra birkaç ay.

YUMURTA

Son kullanma tarihi: üstünde gösterilmiş birikimi tarihinden 28 gün sonraya kadar.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra 2-3 gün.

DONDURULMUŞ BALIK

Son kullanma tarihi: 12 ay.

10 gün sonra ne olur: balık dondurulmuş ise hiç bir şey olmaz.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: düzgün şekilde tutulmuşsa son kullanma tarihinden sonra 2 ay.

TAZE SÜT

Son kullanma tarihi: Ambalajından sonra 5 gün.

10 gün sonra ne olur: içilmez oluyor, çünkü çürümeye başlar.

Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanım tarihinden geç olmayarak tüketilmelidir.

Editör: TE Bilişim