Bu gıdaları zamanı geçmeden tüketmelisiniz!
Burada size bazı gıdaların ne kadar müddete tüketilmesinin mümkün olduğunu göstereceğiz.
YOĞURT
Son kullanma tarihi: Ambalajından itibaren bir ay.
10 gün sonra ne olur: Probiyotik ve laktobasil sayısı azalır ve beslenme etkisi düşer.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra 3-4 gün.
PASTA
Son kullanma tarihi: 2 yıl.
10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra birkaç ay.
İÇECEKLER
Son kullanma tarihi: 24-36 ay.
10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra birkaç ay.
Kuru bisküviler
Son kullanma tarihi: 1 yıl.
10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: uzun süre tuta bilirsiniz, sadece olarak kokularını kaybederler.
KONSERVE TUNA
Son kullanma tarihi: 5 yıl.
10 gün sonra ne olur: bu kadar uzun süre kullanıla bildiği için birkaç gün sonra da bir şey olmaz.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra birkaç ay.
YUMURTA
Son kullanma tarihi: üstünde gösterilmiş birikimi tarihinden 28 gün sonraya kadar.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanma tarihinden sonra 2-3 gün.
DONDURULMUŞ BALIK
Son kullanma tarihi: 12 ay.
10 gün sonra ne olur: balık dondurulmuş ise hiç bir şey olmaz.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: düzgün şekilde tutulmuşsa son kullanma tarihinden sonra 2 ay.
TAZE SÜT
Son kullanma tarihi: Ambalajından sonra 5 gün.
10 gün sonra ne olur: içilmez oluyor, çünkü çürümeye başlar.
Hangi sürece kadar tüketmek gerekiyor: son kullanım tarihinden geç olmayarak tüketilmelidir.