Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitenin uluslararası işbirliklerini güçlendirmek amacıyla 7-10 Eylül tarihlerinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Rektör Özölçer, ilk olarak TC. Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçilikte Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme ile görüşen Özölçer, Bosna Hersek’te yer alan üniversiteler ile olası işbirliklikleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Vali Hacıbektaşoğlu; "Bir vatandaşımız yatağına aç girerse bu hepimizin büyük sorumluluğudur" Vali Hacıbektaşoğlu; "Bir vatandaşımız yatağına aç girerse bu hepimizin büyük sorumluluğudur"

Rektör Özölçer,  ziyaretinin ikinci gününde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) tarafından misafir edildi. Ziyaret kapsamında IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ile görüşen Özölçer, üniversiteler arasında var olan ikili antlaşmaları ve gelecekte yapılabilecek Erasmus ve öğrenci değişim antlaşmalarına dair değerlendirmede bulundu.

Rektör Özölçer,  ziyaret kapsamında ayrıca üniversitenin yerleşkesinde, sınıf ve laboratuvarlarında incelemelerde bulundu.

Editör: Kağan İslamoğlu