Hastanelerde doktorlara saldırılar devam ediyor. Bursa'da kadın doktora saldıran hasta yakını "kamu görevlisine karşı görevi sebebiyle kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklandı.
Bursa Şehir Hastanesi Hematoloji Polikliniği'nde görevli Uzm. Dr. Nihan Alkış, dün poliklinikte bir hastasını muayene ederken odasına başka bir hastanın yakını Tayfun E. girdi.
Hasta yakını, Alkış'a başka bir hekimin odasını sordu. Söz konusu doktorun polikliniğini bilmediğini belirten doktor, hasta yakınından dışarı çıkmasını istedi. Sinirlenen Tayfun E. doktora saldırdı.

Level Hastanesi'nde sıcak dakikalar! Level Hastanesi'nde sıcak dakikalar!

DARBE ALAN DOKTOR BEYİN CERRAHİ SERVİSİ’NDE
Hasta yakınının yumruk atması nedeniyle yaralanan Nihan Alkış, gözetim amacıyla Beyin Cerrahi Servisi'ne yatırıldı. Gözaltınan alınan Tayfun E, Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesinde, “Ben içeri girdim, 'Kapıda yazan doktorla içerideki doktor aynı mı?' diye sordum. O da bana 'Git kapıda yazana bak' dedi. Çıktım, tekrar odaya yöneldiğimde kapıyı sertçe açtım, kapının arkasındaymış, ittirdim ama vurmadım" dedi.

HASTANEDE EYLEM VAR
İfadesinin ardından hakimliğe sevk edilen Tayfun E. "kamu görevlisine karşı görevi sebebiyle kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklandı.
Doktorun dövülmesi nedeniyle hastanedeki bazı poliklinikler bugün için grev kararı aldı.

Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği Başkanı ve kan kanserlerinin tedavisinde başarılarıyla tanınan Zonguldaklı ünlü Profesör  Muhit Özcan da yaşananlar karşısında sessiz kalmayarak tepkisini dile getirdi.
Özcan, Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği’nden yapılan paylaşıma ilave olarak; “Bu saldırı hekim kardeşimizin üzerinden, onun bugün tedavi edeceği ve iyileştirmeye uğraşacağı hastalara, onların ana babalarına, çocuklarına yapılmıştır. Bu terörün ta kendisidir. Kanbilim uzmanları en yüksek zihni (mental) riskler altında çalışıyor ve sayıları da çok az. Bir kişiye uygulanan dehşet birimizi değil binimizi azaltıyor. Çözüm hemen şimdi…” notunu ekledi.

Editör: U. G.