Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci önümüzdeki günlerde yapılacak CHP Genel Kurulu öncesi CHP Zonguldak üst kurul delegelerine çağrıda bulundu. Kahveci başarısız olduğunu düşündüğü Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermeyin diyerek sebeplerini de tek tek sıraladı.

Geçtiğimiz ay yapılan CHP Zonguldak 38. Olağan İl Kongresi'nde de konuşan Metin Kahveci Kılıçdaroğlu'na isyan ederek “21 senedir AK Parti'den  dayak yiyoruz. Neden? Çünkü basiretsiz bu CHP yönetimi yüzünden Yeter artık.CHP'de değişim artık kaçınılmaz” demişti.

Metin Kahveci’nin son açıklaması şu şekilde:

Kulüp Başkanı Fethullah Bayramcı isyan etti! Kulüp Başkanı Fethullah Bayramcı isyan etti!

CHP  ÜST KURUL ÜYELERİNİ UYARIYORUZ !!!!!!!

Hepimizin bildiği 4- 5 Kasımda CHP nin olağan kongresi başkentte yapılacaktır. Bu kongre Atatürk’ün partisini ilgilendirdiği gibi hem ülkenin geleceğini, hem bizleri, hem de emek kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Elbette  bir siyasi partinin iç işlerine karışma diye bir lüksümüz yoktur.  Ancak bizim sendikal görevlerimiz arasında Ulu Önderimizin bizlere bıraktığı kurumları ,Cumhuriyeti ve ilkelerini vb korumak diye de bir derdimizde vardır. Bu kurumlardan biride Onun bıraktığı  parti kurumudur. Biz kişilere değil kurumlara sahip çıkmak durumundayız. Gelinen son süreçte bir cehalet yaşanmaktadır. Bu cehalet her kurumda baş göstermektedir. Atatürk’ün partisi de   bundan nasiplenildiği görülmektedir. Bu vahim durum başta ülkenin gericileşmesine , kurumların çürümesine ,emeğin sömürülmesine , işsizlerin çoğalmasına, demografik yapımızın bozulmasına  ve birçok yapıların bozulmasına neden olmaktadır. Emperyalizm büyük  sağ partileri  kuşattığı  gibi  Atatürk’ün partisini de bir nevi kuşatmaktadır. Bu artık açık bir şekilde görülmektedir.

28 Mayıs CB seçiminde  büyük bir hayal kırıklığı yaratan CHP liderinin  ne kadar başarısız olduğu iyi bir muhalefet liderliği yapamadığı gibi  iktidar partisi liderine istenilen tepkiyi göstermediği  ( Cumhur Başkanı ben Allahtan emir alıyorum Kılıçdaroğlu kandilden alıyor söylemine yanıt veremedi, seccadeye kasıtlı olarak bastırılması vb diğer olaylar) gibi  daha bir çok hatalardan dolayı secimi kaybetmesine neden olmuştur.  Secim  sonrasında söylediği sözlerin bir lidere yakışmadığı gibi resmen AKP ye hizmet eden bir konum yaratmıştır.  Atatürk hasmı olan Ekmelettin’i aday göstermesi  son secimde siyasal İslamcılara büyük yol vermesi, 13 kere secim kaybetmesi, laiklik tehlikede değildir diyerek siyasal İslamcılara büyük taviz  vermesi, türbanı ben çözerim diyerek ana sınıflarına kadar indirilmesi, secime 2 ay kala ben aleviyim demesi, AKP’yi taklit etmesi, danışmanlarının bazılarının Atatürk hasmı olması, secimden sonra temiz birisini bulsam partiyi ona bırakırım söylemleri daha nice  büyük hataları varken diretmesinin  bir anlamı  vardır o da her zaman olduğu gibi AKP yi iktidarda tutmaktır.   Beceriksiz ,ilkesiz,  bilgisiz, CHP liderinin  önemli konulara hakim olamaması Atatürk’ün partisini amacından saptırmış  olması bardağı taşıran hamleleridir. Eğer kendisi aday olmayıp iki belediye başkanından birisini  aday  gösterseydi hiç kimse Bay Kemal’i eleştirmeyecekti. Son barutumuzu boşa sallayan Bay Kemal’in artık hiçbir güvenirliği kalmamıştır. Dolayısıyla Bay Kemal’in halk tarafından artık bir karşılığı olmadığı gibi  emek dünyasında da (bize göre) karşılığı yoktur. CHP ne Kemal’in  nede ekibinin babasının evi değildir. Artık yeter bu cehalet bitmelidir.

Bu kongrede bu kadar açık ve net hataları  olan şahsiyetin yeniden iş  başına gelmesi demek ülkemizin açık ara BOP veya Orta Asya  ülkesi yönünde ilerlemesine destek olmak demektir.21 yıldır AKP’den  dayak yemeye dolmayanlar kongrede  Bay Kemale oy verebilirler.28 Mayıs secimi akşamı zafer çığlıkları atarak CHP il binasının altına gelen AKP’lilerin ‘’hop hop Kemal kof Kemal çık dışarıda oynayalım’’ şarkısını bir kez daha duymak istiyorlarsa  kongrede  Kemal’e oy verebilirler. Atatürk’ün amacı dışında iş yapanlara (bölücü ve gerici) vekillerin bir kez daha vekil olmasını istiyorlarsa  kongrede  Kemal’e oy verebilirler. Statükodan memnun olanlar sadece kendi çıkarlarını düşünenler Bay Kemale oy verebilirler. Parti tabanının bu yenilgide %97 mutsuz sadece %3 mutlu ise Bay Kemal’e oy verebilirler. Belediyeleri AKP’ ye kazandırmak istiyorlarsa bay Kemale oy versinler. Özellikle AKP ve MHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun  bu kongrede yeniden kazanmasını (çünkü en güzel yedikleri lokma)  hamasetle istemelerini kavrayamayanlar cehalete ve  AKP’ye payanda olmak istiyorlarsa Bay Kemale oy vermeye devam edebilirler.

Dolayısıyla bu kadar başarısız bir kişiyi dağdaki köylü görüyor da kongredeki kişiler göremiyorsa vay bizim halimize vay Ülkemizin haline   vay Atatürk’ün partisinin haline diyoruz. Biz zorunlu ve sorumluluk gereği geleceğimiz için Zonguldak  CHP üst kurul üyelerini son kez uyarıyoruz. Bu kongrede statükodan yana  değil yeni ve emekten yana ,kurumdan yana ,ilkeli, bilgili ve Atatürk’ün politikaları uygulayacak ,halkta karşılığı olan kişi ve kişilere oy vermelerini dilemekteyiz. Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

METİN KAHVECİ EĞİTİM İŞ ONURSAL BAŞKANI VE BİRLEŞİK KAMU İŞ BAŞ

Editör: U. G.